Littralund kommer till Lomma i vår.

Littralund kommer till Lomma i vår. Foto: adobe stock

Ung bokfestival från Lund sprider sig till Lomma

"Jättekul att vi kopplas samman med Littralund"

LOMMA.

Landets största festival för barn- och ungdomslitteratur, Littralund, kommer nu även märkas av i Lomma. Det framgår av ett presssutskick från kommunen.

Av
Lena Karlsson

Festivalen som Lund har arrangerat sedan 2005 äger rum den 19 till 24 april år 2020. Men redan veckan innan dess blir det författarbesök för både skolelever och allmänheten i Lomma kommun.

– Det är jättekul att vi kopplas samman med Litteralund som är landets största bokfestival för barn och unga. Det gör att intresset för litteratur kan förstärkas här lokalt. Det är också en möjlighet för oss att få hit större författarnamn än vi hade haft möjlighet till annars, säger Anna Truedsson, skolbibliotekarie på Rutsborgskolan.

Två författarbesök öppna för allmänheten som riktar sig till barn anordnas den 18 april på kommunens två bibliotek. Samma vecka ska ett författarbesök hållas på skoltid för alla elever i årskurs 4.

– Det känns extra kul att kunna erbjuda en del av programmet på skoltid, så att vi kan nå alla i målgruppen, säger Anna Truedsson.

Projektet görs i samarbete med Kävlinge kommun. Det möjliggörs genom ett kommunsamverkande bidrag från Region Skåne på 300 000 kronor.

Ambitionen är att samarbetet med Litteralund i Lomma ska bli ett återkommande arrangemang.

Publicerad 30 November 2019 00:00