Årets ensemble består av Niklas Holtne, Kent Nilsson, Jennie Rosengren, Claes Malmberg och Lotta Thorell. Den sistnämnde kunde ej närvara vid fototillfället.

Årets ensemble består av Niklas Holtne, Kent Nilsson, Jennie Rosengren, Claes Malmberg och Lotta Thorell. Den sistnämnde kunde ej närvara vid fototillfället. Foto: Jonatan Westerlind

Förberedelserna i full gång inför sista Arlövsrevyn någonsin

Den klassiska revyn lägger ner

ARLÖV. Kommande uppsättning av Arlövsrevyn blir den sista någonsin. Det meddelade revyns grundare Kent Nilsson på torsdagen. "Vi kommer att sluta med flaggan i topp", säger han.

Av
Jonatan Westerlind

Inne på Arlövsteatern är det hektiska dagar. Efter årsskiftet är det premiär för Arlövsrevyn, vilket blir sista gången som den anrika föreställingen spelas. En anledning till att revyn läggs ner menar grundaren Kent Nilsson är den hårda arbetsbelastningen det innebär för han och hans fru Eva Nilsson att driva revyn.

– Det är ett stort skepp att segla. Halva året jobbar vi all vaken tid och andra halvan jobbar vi bara hundra procent, säger han.

"När man tittar på hur många som kommer hit och som besöker revyer runt om i landet så tror jag att den här genren vida överskrider många andra kulturyttringar i Sverige", säger Claes Malmberg. Foto: Jonatan Westerlind

Kent Nilsson har jobbat med revyn sedan han startade den 1995. Den sista upplagan vill han därför ska bli speciell.

– Det har varit fantastiska år och vi har haft väldigt roligt. Nu har vi fått ihop en kanonensamble så vi kommer att sluta med flaggan i topp. Vi kommer att göra den bästa revyn någonsin, säger han.

Till sin hjälp har han tagit in Adde Malmberg som regissör och på scen står Jennie Rosengren som är med i Arlövsrevyn för sjuttonde gången tillsammans med Niklas Holtne, Lotta Thorell och Claes Malmberg som sedan två veckor tillbaka repar inför premiären den 6 januari.

– Det blir konstigt när revyn lägger ner. Allt jag kan som artist har jag lärt mig här, säger Jennie Rosengren.

Claes Malmberg debuterar, med undantag för tre korta inhopp genom åren, i revyn efter att länge ha pratat med Kent Nilsson om att vara med i ensamblen. När han fick höra att detta var sista chansen ändrade han om i sitt schema så att han kunde vara med.

– Jag har inte spelat så mycket revyer så jag tycker att det ska bli oerhört roligt och lustfyllt att göra det här. Att komma till Arlöv och träffa en publik som kanske vanligtvis inte besöker de stora teatrarna är för mig både rörande, upplyftande och fantastiskt, säger Claes Malmberg.

Ensamblen tillsammans med regissör Adde Malmberg och kapellmästare Magnus Rosengren framför en låt ur revyn.

Ensamblen tillsammans med regissör Adde Malmberg och kapellmästare Magnus Rosengren framför en låt ur revyn. Foto: Jonatan Westerlind

De medverkande lyfter fram det gångna året som ett bra revyår och nämner avslöjandena om bankernas pengatvättande, turerna kring Zlatan Ibrahimovic och Donald Trumps försök att köpa Grönland som några exempel. Men hur dessa händelser kommer ta sig uttryck på scen avslöjar de inte förrän på premiärdagen. Dessutom är inget hugget i sten och manuset kan hela tiden ändras, även efter att revyn dragit igång.

– Det gäller att ha folk som har huvudet på skaft och kan lära sig texter snabbt. Det kan inte jag till exempel, men de andra, säger Kent Nilsson.

Vad som händer härnäst i livet vet han inte ännu. Att han kommer sakna skratten han får på scen utesluter han inte.

– De som inte har hallit på med detta skulle få uppleva att stå på en scen och få en vägg av skratt mot sig. När skratten kommer, då jävlar anamma, det är det som driver mig, säger Kent Nilsson.

Publicerad 28 November 2019 15:04