Frida Willstedt och Elliot Remvall stod längst ner i pyramiden men tyckte ändå att det var kul.

Frida Willstedt och Elliot Remvall stod längst ner i pyramiden men tyckte ändå att det var kul. Foto: Lena Karlsson

Föräldragrupp vill öka sammanhållningen

"Vi vill finnas här för dom under högstadiet"

LOMMA.

Föräldrar engagerar sig i olika grad i sina barns skolgång. På Pilängskolan finns en klass där föräldrarna arbetar på ett lite annorlunda sätt för att få bra sammanhållning i klassen.

Av
Lena Karlsson

– I vanliga fall brukar man göra någonting gemensamt i nian. Men vi vände på det och tänkte att vi istället skulle göra någonting nu redan i sjuan, säger Daniel Bruhn som tillsammans med sin fru Linda vars son Isak går i klass 7 F på Pilängskolan.

Tanken med att vända på det är att på så vi öka sammanhållningen i klassen på ett tidigt stadium. Som en slags kick-off inför högstadiet fick klassen därför åka till Toughest Lab.

– Vi ville kicka igång dem för att lära känna varandra och få bra sammanhållning i klassen, säger Linda.

Hon och de andra klassföräldrarna tycker att det är speciellt viktigt att skapa trygghet för eleverna i högstadiet.

– Det är så mysigt att gå i mellanstadiet och sedan blir det plötsligt så stort när man börjar högstadiet, säger Daniel.

– Ja, vi vill vara där för dem och se dem. Om vi gör saker som är roliga tillsammans tror vi att de blir trygga, säger Linda.

Föräldrarna Daniel och Linda Bruhn, längst fram till höger, arbetar med att öka sammanhållningen i klass 7 F på Pilängskolan.

Föräldrarna Daniel och Linda Bruhn, längst fram till höger, arbetar med att öka sammanhållningen i klass 7 F på Pilängskolan. Foto: Lena Karlsson

På Toughest Lab fick eleverna göra olika samarbetsövningar där de utmanade sig själva som grupp. En övning bestod i att de skulle göra en mänsklig pyramid.

– För att det ska fungera måste alla hjälpas åt, säger Daniel.

Lyckades de bygga pyramiden?

– De klarade tre våningar. Men vi fortsätter att arbeta på den. Målet är att klara den i nian.

En av eleverna som deltog i byggandet av pyramiden är Frida Willstedt. Hon är nöjd med kick-offen.

– Det var jättekul, och ett bra sätt att komma närmare klasskamraterna. Jag var längst ner i pyramiden så det gjorde lite ont

Längst ner i pyramidbygget stor även hennes klasskamrat Elliot Remvall.

– Det var väldigt roligt, men vi fick avbryta eftersom det var så tungt för oss längst ned. Men det var en kul grej, säger Elliot.

Publicerad 27 November 2019 00:00