Robert Wenglén (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma och Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Lund har återupptagit dialogen om gymnasieskolorna.

Robert Wenglén (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma och Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Lund har återupptagit dialogen om gymnasieskolorna. Foto: Lena Karlsson/pressbild

Dialog mellan kommuner återupptas

Nu diskuteras en kostnadsmodell för gymnasieskolan igen

LOMMA/LUND.

Åsikterna om vad kranskommunerna till Lund ska betala för gymnasiet skiljer sig åt. Men nu har dialogen återupptagits.

Av
Lena Karlsson

Det var den 22 november som kommunstyrelsens ordförande Lomma, Eslöv och Sjöbo träffade kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande och utbildningsnämndens ordförande i Lund. Syftet var att diskutera den framtida kostnadsmodellen för gymnasieskolan.

Alla verkar nöjda med att dialogen har återupptagits. Kommunerna ska ha enats om att föra en dialog om hur samverkan, transparens och en beräkningsmodell som alla kan stå bakom.

– Vi hade ett bra möte och jag har goda förhoppningar om att vi inom kort ska hitta en gemensam lösning som är till gagn för regionens utveckling, säger Robert Wenglén (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma i ett pressutskick.

Flera kommuner har med Lomma i bräschen tidigare hotat med rättsliga åtgärder. Detta eftersom de menar att de får betala mer än de ska till Lund.

Men trots det var även kommunstyrelsens ordförande Philip Sandberg (L) i Lund nöjd efter mötet.

– Jag är glad att vi fick möjlighet att på ett mycket konstruktivt möte återuppta dialogen. Jag upplever att vi alla har en genuin vilja att hitta en lösning som blir bra för alla parter och inte minst för gymnasieleverna i våra respektive kommuner.

Publicerad 27 November 2019 00:00