Lomma församlings musikdirektör Bengt Wittje slutar.

Lomma församlings musikdirektör Bengt Wittje slutar. Foto: arkiv/Lena Karlsson

Församlingens musikdirektör slutar

Först till våren beräknas ersättaren vara på plats

LOMMA.

Musikdirektör Bengt Wittje slutar. Efter 28 år lämnar han Lomma församling för en ny tjänst i Landskrona.

Av
Lena Karlsson

Organisten och körledaren Bengt Wittjes sista dag i församlingen är den 15 december.

– Det är många roliga och trevliga minnen och underbara musikaliska upplevelser som har etsat sig fast under mer än ett fjärdedels sekel, och det är svårt att peka ut något eller några speciella tillfällen, skriver han i ett mejl till redaktionen.

Genom åren har han haft ett flertal konserter och lett flera körer. Under senare år har han bland annat lett kören La voix. Andra höjdpunkter som han lyfter fram på senare år är de fullsatta konserterna med Janne Schaffer och John Ehde.

– Sedan 1991 har många otroliga sångare, instrumentalister och organister passerat genom Lomma kyrka och berikat både församlingens liv men också mitt. Speciellt tänker jag med tacksamhet på de gospelmässor som vi firat de senaste två åren med otroligt härliga och fantastiska gospelprojektkörer.

Men innan Bengt Wittje slutar blir det julkonsert med La Voix den 7 december, vilket också blir hans avskedskonsert. Han medverkar även i två Luciakonserter den 12 och 13 december.

Enligt Lomma församlings kyrkoherde Jan-Olof Aggedal pågår rekryteringen av en ny musikdirektör. Hittills har 13 behöriga personer sökt tjänsten.

När kan en ny musikdirektör vara på plats?

– Det beror på uppsägningstiden från den andra tjänsten, så det kan dröja fram till våren.

Publicerad 24 November 2019 00:00