Krögarna Karin Ingelstedt Ekelund och Björn Thunberg utanför Slottsstallets restaurang vid Borgeby slott.

Krögarna Karin Ingelstedt Ekelund och Björn Thunberg utanför Slottsstallets restaurang vid Borgeby slott. Foto: privat

Krögare skapar mötesplats för lokala producenter

Nu får Slottsrestaurangen stöd för Leader Lundalandprojekt

BORGEBY.

I juni startade de Slottsstallets restaurang och café vid Borgeby slott. Nu har de fått bidrag för att skapa en mötesplats för lokala producenter.

Av
Lena Karlsson

– Vi brinner för det hållbara och det hemtrevliga. Vi vill att det ska kännas som att komma hem till oss, säger Karin Ingelstedt Ekelund som tillsammans med sin sambo Björn Thunberg driver verksamheten.

Förutom att driva restaurang och café har de beviljats medel för att driva Leader Lundalandprojektet ”Mötesplats Slottsstallet”.

Tanken är att lokala matproducenter ska kunna visa upp råvaror och produkter i anslutning till restaurangen vid Borgeby Slott.

Som en del av projektet har en matmässa hållits i samband med skörden i höst. Där visade lokala producenter upp sina varor för konsumenter.

– Vi vill att matmässan ska bli årligt återkommande.

Hittills har de kontakt med ett tiotal producenter i Leader Lundalandområdet i Lomma, Kävlinge, Lund, Eslöv och Staffanstorps kommuner.

– Det är allt från tupp till tomat, och vi arbetar med att knyta fler producenter till oss.

Varför vänder ni er till just lokala företaf?

– Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram de små lokala producenterna. Det blir mer hållbart eftersom det är närodlat, och då konsumenten vet var det kommer ifrån borgar det för bra kvalitet, säger Karin Ingelstedt Ekelund.

Publicerad 26 October 2019 00:00