Löddesnässkolans rektor Barbro Lindberg, Fredrik Axelsson (M), ordförande barn- och utbildningsnämnden och projektledare Christer Carlsson tar det första symboliska spadtaget.

Löddesnässkolans rektor Barbro Lindberg, Fredrik Axelsson (M), ordförande barn- och utbildningsnämnden och projektledare Christer Carlsson tar det första symboliska spadtaget. Foto: Christian Almström

Första spadtaget mot en egen matsal är taget

Om ett år kan Löddesnässkolans elever slippa äta i korridoren

BJÄRRED.

Löddesnässkolans elever har ingen riktigt matsal. Men det ska det nu bli ändring på.

Av
Lena Karlsson

Beslutet om att bygga om och till Löddesnässkolan är redan taget. Nu har det första symboliska spadtaget satts i marken.

Läs mer:

"Löddesnässkolan ska få ny matsal och multiplan"

En gång i tiden fanns det en matsal på Löddesnässkolan. Men under flera år har den använts till slöjdsal. Under tiden har eleverna intagit sina skolmåltider i en bredare korridor eller i klassrummen.

– Det har ordnats på ett bra sätt. Men det har länge funnits önskemål om en egen matsal, säger projektledare Christer Carlsson.

Men ännu återstår en hel del innan eleverna kan börja använda sig av matsalen igen. Först ska en ny byggnad för slöjdsalarna uppföras. Efter det ska den tidigare matsalen som nu är slöjdsal byggas om till matsal igen.

– Det ska även byggas ett storkök. Allra sist byggs diskrummet.

Den nya byggnaden för slöjdsalarna beräknas bli klar till våren.

– Förhoppningsvis är allting klart lagom till höstterminen år 2020.

Om- och tillbyggnaden kommer att ske samtidigt som eleverna går kvar på skolan.

– Det ställer speciella krav på säkerheten under byggprocessen när det är barn i området. Därför kommer vi att ha en kontinuerlig dialog med skolan med veckovisa möten, säger Christer Carlsson.

Publicerad 10 October 2019 10:34