Clara Magnebrant från Viksbergs Golfklubb i Södermanland är en av de drygt 30 golftjejer som spelat mycket golf i sommar och kvalat in till finalen i Golftjej Poängjakten.

Clara Magnebrant från Viksbergs Golfklubb i Södermanland är en av de drygt 30 golftjejer som spelat mycket golf i sommar och kvalat in till finalen i Golftjej Poängjakten. Foto: Svenska Golfförbundet/adobe stock

I helgen greppar tjejerna klubban

Finalen i Tjejscamble spelas på Örestads golfklubb

HABO LJUNG.

I helgen samlas över 30 tjejer på Örestads golfklubb. Då avgörs finalen till Golftjej Poängjakten.

Av
Lena Karlsson

Från mitten av maj till 20 augusti har deltagarna samlat poäng. De som har spelat mest och samlat flest poäng har kvalificerat sig till Tjejscramblen som riktar sig till tjejer i åldrarna 13 till 18 år med 17,5–54 i handicap.

Syftet har varit att uppmuntra dem som redan spelar att spela mer och att locka nya till golfen.

– Vi har fått väldigt positiv respons från tjejerna som berättat att Poängjakten har lockat dem att spela mer golf. Att samla så många till en lagtävling på Örestads Golfklubb blir en härlig manifestation för fler tjejer i golfen, säger Ulrika Jorsell, projektledare för Golftjej Poängjakten på Svenska Golfförbundet i ett pressmeddelande.

Tjejscramblen spelas helgen 28–29 september 2019 på Örestads Golfklubb i Skåne. Då finns även spelare från den svenska proffstouren, till exempel Anna Magnusson, Ullna Golf Club och Mimmi Bergman som båda ligger topp 20 på Swedish Golf Tours ranking 2019, på plats.

Spelarna bildar lag med tre amatörer och ett proffs. Varje dag spelas 18 hål.

Publicerad 27 September 2019 00:00