Conny Eklöw riskerar att bli av med sin aktie i golfklubben.

Conny Eklöw riskerar att bli av med sin aktie i golfklubben. Foto: adobe stock/privat

Golfklubben stämmer aktieägare

"De vill bara sko sig på oss äldre"

LOMMA.

En aktieägare i Örestads golfklubb riskerar bli av med sin aktie i bolaget. Detta efter att han inte har betalt passiv medlemsavgift. Men enligt honom själv har han aldrig ansökt om att bli passiv medlem. "De försöker bara sko sig på oss äldre medlemmar", säger Conny Eklöw.

Av
Lena Karlsson

Han fick nyligen ett brev från styrelsen. Där framgår det att han måste betala passiv medlemsavgift i klubben, annars riskerar han att bli av med sin aktie i bolaget.

Nu har golfklubben skickat in en stämningsansökan till Tingsrätten för tvångsinlösen av hans aktie. Detta eftersom medlemsavgiften inte betalats inom ett visst datum.

– Det är så oerhört falskt. Det känns som att de vill ha tillbaka aktien utan att bry sig om aktielagstiftningen. Det avtal jag skrev under innehåller ingen extra avgift som ska betalas när man tillfälligt lägger medlemskapet på hyllan.

Det aktieägaravtal som golfklubben bifogade brevet beslutades det om vid årsmötet 2003. Där framgår det att den som inte längre är aktiv medlem ska betala passivt medlemskap för att få behålla sin aktie. Men Conny Eklöw blev medlem innan 2003.

– Dessutom ingås ett aktieägaravtal personligen och inte kollektivt, och jag har inte skrivit på något nytt avtal.

Han menar vidare att klubben far med osanning i skrivelsen till icke betalande medlemmar.

– De vill bara ha in mer pengar men på ett oärligt vis. Och de som drabbas av denna lögn är ofta äldre medlemmar som kanske känner att de inte vill spela i år men hoppas att kunna spela ett annat år.

För att bli medlem i Örestads golfklubb måste man köpa en aktie i Habo Golf AB.

Conny Eklöw har utan framgång erbjudit klubben att köpa hans aktie för 13 500 kronor.

– På så vis blir de automatiskt av med ytterligare ett gammalt aktieavtal.

Enligt stämningsansökan vill golfklubbens styrelse tvångsinlösa aktien för 2 380 kronor.

Styrelsen för Örestads GK /Habo Golf AB vill inte svara på Lokaltidningens frågor utan går via klubbchefen Peter Karlsson.

– Vi har skickat in en stämningsansökan till Tingsrätten i Lund för inlösen av aktie, ärendet avgörs nu av jurister, skriver han i ett mejl på uppdrag av styrelsen.

Publicerad 16 September 2019 00:00