Två veckor efter olyckan i habo Ljung mår Tarek efter omständigheterna bra.

Två veckor efter olyckan i habo Ljung mår Tarek efter omständigheterna bra. Foto: Privat/ Adobe Stock

Tareq Taylor efter olyckan: "Tackar änglarna att de var där"

Stjärnkocken återhämtar sig sakta men säkert efter kite-surfingolyckan

LOMMA. Drygt två veckor efter den ödesdigra kite-surfingolyckan i Habo Ljung är stjärnkocken Tareq Taylor åter på benen. Det kommer dock dröja innan han åter ställer sig i köket. "Just nu ligger allt fokus på att läka", säger han.

I nästa vecka slår Tareq Taylors nyaste satsning upp portarna i Sundbyberg. Lanthandeln som han öppnar tillsammans med kockkollegan Paul Svensson är ett projekt som ligger honom varmt om hjärtat.

– Det känns tråkigt att inte kunna jobba på invigningen när man kämpat för något i ett och ett halvt år. Men jag ska i alla fall vara där. I övrigt har jag fått lämna över stafettpinnen till Paul som gjort ett fantastiskt jobb, säger Tareq Taylor, som trots gott mod insett att rehabiliteringen efter olyckan kommer få ta sin tid.

– När man skadar nacken och ryggen på det här sättet känns det i hela kroppen. Jag har insett nu att det här kommer ta tid för kroppen att läka.

Det var i mitten av augusti som Tareq, likt många gånger förr kite-surfade utanför Ljunghusen. I samband med ett hopp kom han fel, vilket fick draken att störta rakt ner i den 25 centimeter grunda vattnet.

– Precis när jag var som högst fick jag ett snedskär. Jag såg inte alls vart jag var på väg, berättar han.

Fallet, som beräknas ha varit från 5-6 meters höjd, resulterade i en bruten nackkota.

– Jag har hållit på med kitesurfing i 16 år. Det här är den första allvarligare olycka jag varit med om. Jag hade ändå otrolig tur. Jag tackar änglarna för att de var där för mig den där dagen och att det faktiskt gick så bra som det gjorde, säger han.

Tarek tackar för allt stöd och all hjälp han fått efter olyckan.

Tarek tackar för allt stöd och all hjälp han fått efter olyckan. Foto: Skärmdump instagram

Mirakulöst nog har olyckan inte påverkat Tareqs rörlighet i varken armar och ben, men för att förhindra framtida men beslöt läkarna att steloperera nacken.

Redan två dagar efter operationen fick Tareq återvända hem.

– Nu går jag mina promenader och har övningar som jag gör tre gånger om dagen, berättar han.

Han är tacksam för all hjälp och stöd han fått.

– Det har varit helt fantastiskt. Folk har skickat blommor i massor och våra underbara grannar har varit här och lagat både mat och fixat i trädgården. Det är inte alla förunnat att ha sådan uppbackning. jag är verkligen lyckligt lottad, säger han.

Publicerad 28 August 2019 07:55