Jerry Ahlström slår ifrån sig anklagelerna om stöld av kommunens lekredskap. (bilden på lekplatsen är en genrebild)

Jerry Ahlström slår ifrån sig anklagelerna om stöld av kommunens lekredskap. (bilden på lekplatsen är en genrebild) Foto: Arkiv/Adobe Stock

Toppolitiker anklagas för att ha stulit lekredskap: "Befängt"

”Det är ett försök att utmåla enskilda politiker”

LOMMA.

En kommuninvånare i Lomma kommun anklagar kommunstyrelsens första vice ordförande för att ha stulit lekredskap från kommunen. Det framgår av en JO-anmälan.

Av
Lena Karlsson

Politikern Jerry Ahlström (M) som under förra mandatperioden var ordförande i miljö- och byggnadsnämnden anklagas av en kommuninvånare för att ha tagit hem lekredskap från kommunen och monterat i sin egen trädgård.

Men kommunstyrelsens förste vice ordförande slår ifrån sig anklagelserna.

– Allt är givetvis befängt och ett försök att svartmåla enskilda politiker för att man själv har fått beslut emot sig i någon ansökan om till exempel bygglov, svarar Jerry Ahlström i ett mejl till redaktionen.

Men enligt anmälan till Justitieombudsmannen, JO, ska han ha tagit hem lekredskap från kommunen till ett marknadsvärde på 200 000 kronor i nypris. Jerry Ahlström hävdar att anklagelserna är helt ogrundade.

– Lekredskapen införskaffades bit för bit för drygt tio år sedan genom en entreprenör som bytte ut utrangerade lekredskap åt kommuner och privata bostadsföreningar i andra delar av Skåne. Vi har under åren reparerat, underhållit och bytt ut delar då de var väl använda då de införskaffades.

JO-anmälan riktas också mot två tjänstemän som ska enligt anmälaren varit medvetna om händelsen utan att polisanmäla. Istället ska de ha valt att hålla politikern om ryggen och att se mellan fingrarna åt det hela.

Även här har Jerry Ahlström en annan syn på saken. Han hävdar att JO-anmälaren ”som bedriver detta mot mig har också begärt ut handlingar på både andra tjänstemän och politiker i kommunen.”

– Ett annat bedrägligt sätt jag utsatts för är att man informerat media om påhittade oegentligheter, hävdar Jerry Ahlström.

Anmälaren å sin sida hävdar att politikerns förfarande är "korrupt och kriminellt" och bör utredas. Kommunen ska också ha blivit informerad om händelsen, utan att ha agerat.

Förutom JO-anmälan ska en polisanmälan ha lämnats in.

– Jag välkomnar en polisutredning, skriver Jerry Ahlström.

Publicerad 20 August 2019 00:00