Det var i samband med att Tareq Taylor kitesurfade i Habo Ljung i helgen som han föll illa. På sin instagram skriver han att han är glad för att det inte blev värre.

Det var i samband med att Tareq Taylor kitesurfade i Habo Ljung i helgen som han föll illa. På sin instagram skriver han att han är glad för att det inte blev värre. Foto: Adobe Stock/Skärmdump instagram

Tareq Taylor har brutit nacken: "Tror man är odödlig tills det händer"

Skadades under en kitesurfingolycka

HABO LJUNG. Kocken och tv-stjärnan Tareq Taylor har brutit nacken. På sin Instagram berättar han att han blivit stelopererad, men att han är glad för att det inte blev värre än det blev. "Tackar min lyckliga stjärna för att jag har kvar känsel och rörlighet i både armar ben", skriver han.

Det var i helgen som tv-kocken var Tareq Taylor kitesurfade utanför Habo Ljung. Ett olyckligt fall gjorde att han bröt nacken vid femte kotan.

"Man tror att man är odödlig tills det händer", skriver han i ett inlägg på Instagram där han tackar alla som hjälpt honom i samband med olyckan.

"Tack till alla ni som har hjälpt mig sedan detta hände. Till dig som hjälpte mig i vattnet i Habo Ljung, till ambulanspersonalen, till sjukhuspersonalen, till min familj, till mina kollegor - ni är underbara och jag vill aldrig vara utan er".

Enligt Taylor är det den femte nackkotan som skadats. Han uppger dock att han har kvar känsel i både armar och ben.

"Jag har förstått på läkarna att jag lika gärna kunde blivit förlamad från nacken och ner. Nu blev det inte så, och igår blev jag stelopererad i nacken så att det inte heller ska ske någon försämring framöver", berättar han.

Tareq Taylor driver till vardags Kockeriet i Malmö, samtidigt som han genom åren medverkat i flera populära matlagnings- och livsstilsprogram.

2017 vann Taylor Kockarnas kamp i TV4 och inför finalen hade han flest medaljer i programmets historia.

I januari 2018 prisades Taylor som Bästa Malmöambassadör på Malmö Näringslivsgala.

Tareq Taylor lagade även mat åt Stjärnorna på Slottet säsongen 2018/2019.

Publicerad 15 August 2019 08:00