I sommar får hundarna sin egen doggybag.

I sommar får hundarna sin egen doggybag. Foto: pressbild

Nu får hundarna sin egen doggybag

Bensinmack värnar om hundarna på bilrasten

LOMMA.

Många bilister passar på att rasta sina hundar vid bensinmacken under bilsemestern. För att hjälpa våra fyrbenta vänner på traven lanseras nu en egen doggybag - för hundar.

Av
Lena Karlsson

Denna artikel är en återpublicering.

"Alla behöver en bensträckare, en liten påfyllning av energi eller kanske ett toalettbesök under en lång bilresa. Detta gäller såklart även våra fyrbenta vänner."

Det skriver Cirke K i det pressmeddelande där doggybagen för hundar presenteras.

– Under sommaren ser vi många hundägare som rastar sina fyrbenta familjemedlemmar vid stationen när de är ute på långa bilresor. Då vill vi på Circle K Lomma erbjuda en hundvänlig rastplats längs vägen. Med hjälp av Circle K:s Doggy Bag blir det lättare och roligare att skapa en aktiv och hälsosam resa även för hundar, säger Maria Karlsson, store manager på Circle K i Lomma.

Det är en av 15 stationer som i sommar delar ut en gratis doggybag som innehåller ett kit i form av en resevattenskål, bajspåsar och en tennisboll. De hundvänliga stationerna ligger i närheten av grönområden där hunden kan rastas.

"Den dagliga motionen, tillgång till vatten och regelbunden rastning är viktiga förutsättningar för att din hund inte ska drabbas av värmeslag eller stress under resan."

Samtidigt som hundpåsen lanseras ger bränslestationen tips på vad den som reser med en hund i bilen bör tänka på.

Tips

1. Lämna inte hunden ensam i bilen. En bil som står i solen blir mycket varm väldigt snabbt. 22 grader i solen under dagen kan leda till 85 grader i bilen.

2. Rasta hunden och ge den vatten minst var sjätte timme.

3. För både hunden och de andra passagerarnas säkerhet ska hunden sitta i en bur eller bakom galler.

Stationer

De hundvänliga Cirkel K-stationerna som delar ut hundpåsen ligger förutom i Lomma i Nyköping Stavsjö, Hyltena, Gnarp Kyrkvägen, Hudiksvall E4, Ingarö, Linköping Trumslagargatan, Malmörondellen, Ystad, Mariestad Ulriksdal, Onsalamotet, Söderköping, Umeå Storgatan, Uppsala Bärbyleden, Västerås Nordanby och Torsboda Söråker.

Publicerad 08 July 2019 00:00