Illustration äver den nya stationen i Flädie.

Illustration äver den nya stationen i Flädie. Illustration: Circle K

Nu byggs macken vid Flädie

FLÄDIE.

Nu är det snart dags för byggandet av den besinmack som länge planerats vid trafikplats Flädie. När den är klar kommer macken inne i Bjärreds centrum läggas ner.

Av
Lena Karlsson

Det är Circle K som under hösten fått sitt bygglov beviljat för att under 2019 bygga en modern fullservicestation.

– Det är glädjande att en stor aktör som Circle K nu satsar i Flädie. Det är många som kör den här sträckan varje dag och den nya stationen är ett tillskott som gör det attraktivt att stanna till i vår kommun, säger Robert Wenglén (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma kommun i ett pressmeddelande.

Den nya bensinstationen kommer att ha mer att erbjuda än enbart bensin. En butik på 257 kvadratmeter med upp emot 30 sittplatser, gratis WiFi och många toaletter planeras.

På matfronten kommer det att finnas ett bredare vegetariskt utbud, ett nytt utbud av pizza och sallader och ett helt nytt mexikanskt sortiment.

– Det är fantastiskt kul att vi nu tar första spadtaget för vår nya fullservicestation i Flädie. Stationen har ett strategiskt bra läge längs E6/E20 och med den nya butikens fokus på mat hoppas vi att våra kunder snabbt hittar till oss, säger Ronny Lenander, Senior Real Estate Developer på Circle K Sverige.

Bensinstationen kommer även att ha ett större utbud av miljövänligare alternativ som laddning av elbilar och biogas. Stationen ska även ha en miljövänlig biltvätt.

När den nya stationen i Flädie är klar rivs Circle K Automat i Bjärred centrum. Efter att marken har sanerats säljs den till Lomma kommun som då kan skrida till verket med sina planer för Bjärreds centrum.

Publicerad 26 December 2018 00:00