Iréne Bengtsson från Frösunda tog ett första spadtag tillsammans med boende.

Iréne Bengtsson från Frösunda tog ett första spadtag tillsammans med boende. Foto: Mattias Grenholm

Frösunda satsar på utemiljön för de äldre

Första spadtaget för orangeri och växthus

LOMMA.

Efter några besvärliga år på Frösundas äldreboende i Lomma hoppas både kommunen och vårdgivaren att läget ska stabiliseras. Som ett led i det satsar nu Frösunda på utemiljön och därför togs ett första spadtag till ett orangeri och ett växthus häromdagen.

Av
Mattias Grenholm

I våras skrevs ett avtal mellan Frösunda och Lomma kommun som innebär att företaget satsar 1,1 miljoner kronor på vårdboendenas utemiljö. Med ett växthus och ett orangeri ska de äldre få en stimulerande tillvaro där årstidernas växlingar kan följas.

– Vi hoppas att detta ska öka de boendes livskvalitet genom att de kan vara med och så, plantera och få lugn, säger Frösundas regionchef Iréne Bengtsson.

Vi hoppas att detta ska öka de boendes livskvalitet

Hon tog det första spadtaget tillsammans med Anders Widesjö (M) från socialnämnden, samt Jan-Åle Larsson, Monica Englund och Irma Poumalinen, boende på äldreboendet.

Utemiljöerna beräknas stå klara till våren och de boende har varit involverade i utformningen av både orangeriet och växthuset.

Anders Widesjö säger sig ha fullt förtroende för att Frösunda nu gör sitt bästa för en fungerande verksamhet.

– Det har varit några struliga år med stor personalomsättning men detta är förhoppningsvis ett led mot något bättre, säger han.

Publicerad 17 October 2018 11:00