Jöran Lindkvist, Christian Almström och Charlie Ljunggren har varit med sedan Lomma event startade för tio år sedan.

Jöran Lindkvist, Christian Almström och Charlie Ljunggren har varit med sedan Lomma event startade för tio år sedan. Foto: Lena Karlsson

Mer av allt utlovas på Lommafesten

LOMMA.

I år var det tio år sedan som den ideella föreningen Lomma event bildades. Därför utlovas Lommafesten bli en hamnfest utöver det vanliga.

Av
Lena Karlsson

Helgen den 25 till 27 maj är det dags för den årliga Lommafesten. Ett av de mest spektakulära inslagen är att Europas högsta vattenrutschkana på 16 meter ställs upp på Hamntorget utanför biblioteket. En annan nyhet som arrangörerna hoppas blir av är ett tandemhopp av två politiker. Vilka politiker det blir är ännu inte bestämt.

– Men vi hoppas att det blir en från oppositionen och en av de styrande, säger Charlie Ljunggren.

Tanken är att de ska hoppa från en plan i luften för att landa på stranden. Detta i samband med den flygshow som introducerades förra året.

– Det blir en fräck grej. Vi hade sju hopp förra året med vana hoppare, fast inga tandemhopp och inte med politiker. Så det bli skitkul, säger Jöran Lindkvist.

Någon flygning med Jas Gripen blev det dock inte förra året, inte i år heller.

– Men det hoppas vi ska ske någon gång i framtiden, säger Jöran Lindkvist.

I år har även Lommaloppet återupplivats i regi av Rotary. Det stora musikaliska dragplåstret för i år är Thomas di Leva. Även Gunhild Carling väntas dra mycket folk till musiktältet vid piren. Där spelar även yngre band som Royal Prospects från Lomma, Oscar Soul Experience och The Magnettes.

– Det är lite extra kul för de håller precis på att slå igenom, säger Jöran Lindkvist.

Lommafesten är framför allt en familjefest med allt från aktiviteter som hoppborgar och teater för barnen till musik- och öltält för de äldre. Över 10 000 personer brukar söka sig dit.

– Under alla dessa år har vi inte haft något polisingripande under festen, säger Charlie Ljunggren.

Under de tio år som Lomma event har funnits har festen följt de förändringar som skett i Lomma. När föreningen förvandlade den tidigare Lommadagen till Lommafesten höll man till i centrum. Under några år ägde Lommafesten rum tillsamman med Alnarpsdagen. De senaste åren har festen varit på Kajgatan. Fullständigt program se http://www.lommaevent.se/.

Publicerad 10 May 2018 00:00