Hans Svensson, ordförande i Bjärreds IF och Patrik Andersson. Foto: Andreas Holm

Hans Svensson, ordförande i Bjärreds IF och Patrik Andersson. Foto: Andreas Holm

”Barca” kommer till Bjärred

Av
Andreas Holm

FOTBOLL. Till sommaren genomförs fotbollsläger av FC Barcelona världen över. För första gången når campen Sverige och Bjärred.

– Det är ett ypperligt tillfälle att testa något nytt. Vi har haft Milancamp under ett par år nu och det ska bli intressant att få insyn i hur en klubb som FC Barcelona fungerar och hur skillnaderna är mellan en spansk och italiensk storklubb, säger Hans Svensson, ordförande i Bjärreds IF. Patrik ”Bjärred” Andersson är spindeln i nätet och är svensk representant för fotbollsskolan. Han började sin karriär i Bjärreds IF och har spelat i både Malmö FF, Bayern München och FC Barcelona. – Förhoppningsvis blir det fler läger nästa år. Vi får hit spanska tränare från Barcelonas akademi som tillsammans med lokala tränare ska drilla spelarna, förklarar ”Bjärred”.

Redan nu har närmare 300 anmält sig till första lägret i början av sommaren. I augusti är det dags för ett läger till som i skrivande stund lockat närmare 200. – Jag vet också att många ledare kommer att komma dit för att gå bredvid för att lära sig mer. Sedan är det ju förbaskat kul att Patrik kommer tillbaka till Bjärred igen, säger Hans Svensson.

Publicerad 15 March 2013 10:00