Insänt: Det är dags att bryta en dålig vana

INSÄNT/BJÄRRED. Jag är en relativt gammal Bjärredsbo och tycker mycket om orten. Jag flyttade hit första gången 1966 och har sett Bjärred växa under 50 år. Alla orter, precis som tomter, hus och lägenheter, förnyas och utvecklas över tiden. Men detta har tyvärr inte skett så mycket med orten Bjärred.

De politiker som styr i kommunen väljer att istället satsa 98 procent av investeringarna på Lomma och har gjort så i många år. Det är nästan så man inte tror det är sant men det stämmer faktiskt att Bjärred bara får två procent av alla investeringar.

Det man gjort så bra i Lomma låter man helt enkelt bli att göra i Bjärred. Man tar alla skattepengar från såväl Bjärreds- som Lommabor och investerar dem bara i Lomma. Varje gång det är nytt val på gång så lovar man bättring och att nu är det verkligen Bjärreds tur. Men efter valet så gör man som man alltid gjort – tar pengarna till Lomma. Lite surt faktiskt.

Men det är inte politikernas fel. De gör alltid så. Lovar brett och håller tunt. Undrar om de inte kommer säga precis likadant i år igen. Det är vårt eget fel som väljer in samma politiker och parti år efter år fast att vi inte ser någon förbättring och förnyelse. Så länge vårt land har en demokrati är det vårt ansvar att se till att de inte längre kan förstöra norra kommundelen.

Välj ett annat alternativ även om det så bara är ett missnöjesparti. Vi måste markera att det inte är ok att sälja ut alla centrala affärsbyggnader och tomter så att man tappar möjligheten att bestämma hur centrum skall se ut, att bygga en grusparkering mitt i Bjärreds Saltsjöbad och att nu försöka sälja av även stationshuset.

Bjärred skall utvecklas på sitt sett utifrån de förutsättningar som Bjärred har med centrum, strandstråket, långa bryggan och Bjärreds saltsjöbad. Det kan bli hur bra som helst. Men två procent räcker knappt till att byta blommorna i rondellen varje år. Vill du att Lomma skall få 98 procent av alla investeringar även framgent så lägg en röst på de etablerade och styrande partierna som vanligt. Vill du ha en mer rättvis fördelning så rösta på någon annan. Det är dags att ta ansvar i valet, politikerna i kommunhuset gör det ju inte.

Jag tror på Bjärred men inte på våra styrande politiker och vill inte att Lomma kommun byter namn till bara Lomma. Välj något annat parti i årets kommunval i alla fall.

Publicerad 28 August 2018 10:39