Polis och kriminaltekniker utanför flerfamiljshuset i Arlöv.

Polis och kriminaltekniker utanför flerfamiljshuset i Arlöv. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Äldre man gripen för dubbelmordet i Arlöv

Misstänks på sannolika skäl

ARLÖV. En man har gripits misstänkt för morden på en 79-årig kvinna och hennes 74-årige make i Arlöv. Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Det är en äldre man som är anhållen, misstänkt för brotten, säger kammaråklagare Lars Morand.

Mannen är misstänkt på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden. Senast klockan 12 på fredag måste åklagaren besluta om mannen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Det äldre paret hittades döda i sin bostad på Tågvirkesgatan söndagen den 6 oktober. Upptäckten gjordes av hemtjänstpersonal som slog larm.

– Hemtjänsten var där på förmiddagen och lämnade utan anmärkning. När de som avtalat kom tillbaka på eftermiddagen hittades paret döda, har polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford tidigare sagt till Lokaltidningen.

Med hjälp av bland annat hemtjänstens arbetsschema har polisen lyckats ringa in den ungefärliga brottstiden till någon gång mellan klockan 10.40 och 13.50.

Utredarna har arbetat intensivt med att kartlägga vilka personer som har rört sig i området den aktuella dagen.

En person är dock fortfarande en gåta.

– Hemtjänsten mötte personen i anslutning till husets entré i samband med sitt besök på förmiddagen mellan klockan 10.40 och 11.00. Vi har en bra bild av alla som rört sig i området under dagen, men just den här personen har vi inte lyckats fastställa identiteten på, har Ewa-Gun Westford tidigare sagt.

Polisens utredare har även reagerat på att brottet skett vid en tidpunkt då det normalt är mycket människor i rörelse i det aktuella bostadsområdet.

Nyligen tog man hjälp av gärningsmannaprofilgruppen för att komma vidare i utredningen. Bland annat för att kartlägga den mördade kvinnans bakgrund i hennes tidigare hemland.

Och nu har alltså ett genombrott skett.

– Det som ledde fram till gripandet är sedvanligt, bra genomfört, polisarbete, säger kammaråklagare Lars Morand i pressmeddelandet.

Huruvida den nu gripne mannen är samma person som hemtjänsten mötte är oklart. Det framgår inte heller hur den misstänkte ställer sig till anklagelserna.

Lokaltidningen har sökt åklagaren för en kommentar.

Publicerad 06 November 2019 00:00