Foto: My Häger

VIDEO: Pendlare paddlade sig genom översvämmad tunnel

"Han gjorde absolut inget väsen av sig"

ÅKARP. Tisdagens kraftiga skyfall orsakade översvämningar på flera platser i Skåne. I Åkarp vattenfylldes gångtunneln under tågstationen. Men det hindrade inte mannen som gav sig ut på en uppblåsbar ananas.

Invånarna i Åkarp är redan prövade av det spårbygge som pågår mellan Arlöv och Lund. Tisdagskvällens ihärdiga regnande gjorde inte saken bättre.

Redan vid 19-tiden började gångtunneln under spåren att fyllas med vatten. Översvämningen hindrade resenärer som ville ta tåget från den västra sidan. Men åtminstone en man bestämde sig för att vattenmassorna inte skulle få hindra honom från att ta sig till jobbet.

På ett filmklipp syns hur mannen helt sonika sjösätter en uppblåsbar flotte och paddlar sig genom den vattenfyllda tunneln.

– Han gjorde absolut inget väsen av sig och det tog ett bra tag att upptäcka honom, säger My Häger som fick syn på mannen och filmade hans framfart.

SVT Nyheter Skåne har pratat med den vid det här laget rikskände paddlaren.

– Jag såg kvällen innan att det var översvämningar, och då kom jag på att jag hade den här ananasen och en paddel så jag tog med dem för säkerhets skull, säger mannen och tillägger att han kom i tid till jobbet.

På onsdagseftermiddagen gick det att passera under spåren igen.

"Trafikverket, entreprenören NCC/OHL, Räddningstjänsten och Burlövs kommun har arbetat intensivt tillsammans för att så fort som möjligt öppna passagen genom arbetsplatsen och under spåren", står det att läsa på Facebook-sidan "Lund-Arlöv, fyraspår".

Vattenmassorna ställde även till det på andra håll i Skåne.

– Ystad har vi fått en hel del larm ifrån, ett tiotal under kvällen. Men det har även kommit larm från Skurup och Staffanstorp, säger Helena Wickberg på SOS Alarm till Skånska Dagbladet.

Publicerad 11 September 2019 08:48