Lommas kommunpolis Håkan Persson vid Lomma beach.

Lommas kommunpolis Håkan Persson vid Lomma beach. Foto: Christer Stålhandske/Polisen

Vackert badväder – tjuvarnas paradis

Lommapolisen varnar för strandstölder

LOMMA.

Mycket folk på stranden betyder att fler blir bestulna. Lommapolisen uppmanar nu badare att inte lämna sina saker utan uppsikt. "Senast anmäldes en strandstöld till ett värde av 25 000 kronor, folk borde fundera på vad de tar med sig", säger kommunpolis Håkan Persson.

Av
Mattias Grenholm

Förra årets värmebölja betydde att stränderna i Lomma var packade och antalet anmälda stölder var många. I år är vädret något mer varierat men periodvis har det varit många badare på Lomma beach.

– Hittills i år har det varit ungefär lika många anmälda stölder som förra året. Tjuvarna passar på när folk är i och badar. Mitt tips är att man badar i omgångar så att någon alltid bevakar ens saker, eller så ber man en strandgranne hållas uppsikt, säger Lommas kommunpolis Håkan Persson.

Polisen gick i veckan ut i sociala medier med en varning för strandtjuvar i Lomma. Folk har blivit bestulna på plånböcker, mobiler och till och med kläder.

Håkan Persson vill även att folk tänker på att inte ta med sig för mycket värdesaker till stranden.

– Det senaste fallet handlar om ett värde på 25 000 kronor: iPads, telefoner och annat. Jag tycker folk borde ta sig en funderare på vad man tar med sig. Samtidigt är det inte tryggt att lämna saker i bilen så bäst är att ta med sig bara det nödvändiga på utflykten, säger han.

Polisen är på plats i så hög utsträckning man hinner, både i uniform och utan. Även kommunens parkeringsvakter är i området kring stränderna i hög utsträckning.

"Det är tyvärr många som struntar i var man ställer sin bil. Ställ bilen där det är tillåtet så kommer räddningstjänsten fram utan problem", skriver polisen på sin Facebooksida.

Publicerad 04 August 2019 07:00