Foto: Sanna Hjalmarsson

Tragedi i villaidyllen: Familj hittad död – kom aldrig till jobbet

Polis har arbetat på platsen hela natten

BJÄRRED. Stämningen är påtaglig och vanmakten ligger som ett grått täcke över villagatan i Bjärred. Det enda som lyser är julbelysningen som dekorerar buskar och flaggstänger. Några boende i området går förbi. Stannar till vid huset och fortsätter sedan. Förutom lågmälda samtal mellan journalisterna på plats är det tyst. Alla undrar samma sak; hur kan något sånt här hända?

Av
Sanna Hjalmarsson

Andreas Holm

– Det är helt fruktansvärt, säger en kvinna med barnvagn innan hon styr stegen bort från huset.

För mindre än ett dygn sedan hittades familjen på fyra döda i sitt hem. Polisen hade strax innan fått ett samtal om att en av de vuxna inte infunnit sig på sin arbetsplats, vilket oroade kollegorna.

– När poliserna kom dit såg de att något inte stämde. När de fyra avlidna hittades backade man undan, spärrade av och tillkallade tekniker, samt utredningsresurser, berättar polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford under tisdagskvällen.

Under natten har polisen sedan arbetat i jour på plats och först under tidig onsdagsmorgon lämnade man bostaden.

Under onsdagen kommer ärendet tas över av utredare från lundapolisen och den tekniska undersökningen fortgår.

Polisen har i nuläget ingen brottsrubricering.

Hur kommer ni arbeta vidare under dagen?

– Vi kommer hålla flera förhör och inväntar svar från den rättsmedicinska undersökningen. Vi behandlar detta som en mordutredning och det gäller att arbeta metodiskt och noggrannt för att få reda på vad som har hänt. Men vi eftersöker ingen misstänkt gärningsman för brott, säger Ewa-Gun Westford på onsdagsmorgonen.

Delar av bostadsområdet spärrades under natten av men under tidiga morgonen har avspärrningarna hävts. Huset är fortsatt avspärrat.

Publicerad 10 January 2018 02:35