Blommor och godis vid brevlådan till huset där den döda familjen bodde. Fallet utreds som ett misstänkt mord.

Blommor och godis vid brevlådan till huset där den döda familjen bodde. Fallet utreds som ett misstänkt mord. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Lomma kommun: "Fanns inga varningssignaler"

Krisgrupper har satts upp på flickornas skolor

BJÄRRED. Minnesrum har upprättats och på gårdarna vajar flaggor på halv stång. Två av kommunens skolor, Alfredshällskolan och Bjärrehovsskolan, har det senaste dygnet förlorat varsin elev.

– Det är en fruktansvärt tragisk händelse. Det var en familj som fanns i vår närhet och två flickor som gick på våra skolor.

Så inleder kommundirektör Jan Solmér kommunens presskonferens som hölls under förmiddagen.

Under tisdagseftermiddagen hittades de två flickorna, den ene från årskurs fem på Alfredshällskolan och den andra från årskurs åtta på Bjärrehovsskolan, döda tillsammans med sina föräldrar i sitt hem.

Under morgonen har samtliga skolor i kommunen informerats om händelsen. På flickornas skolor har man under morgonen även satt in krisgrupper till stöd för såväl lärare, vårdnadshavare och inte minst för alla de elever som i dag har frågor och funderingar.

– Det kommer finnas både psykologer och kuratorer på plats för de som känner att de behöver samtala. De är väldigt bra på att samtala med barn i kris, vilket verkligen kan komma att behövas idag, säger SvenJohan Davidson, verksamhetschef grundskolan.

Undervisning kommer bedrivas i den mån det är möjligt.

Kyrkans personal kommer också finnas tillgänglig för de som behöver under dagen.

Skolan beskriver kontakten med familjen som god.

– Vi har haft en god kontakt med familjen gällande flickornas skolgång och det har inte funnits några varningssignaler, säger Martin Persson, chef för utbildningsförvaltningen i Lomma.

Polisen är förtegen med detaljer kring händelsen, men i nuläget utreder man det som mord. Man har även gått ut med att det inte finns några misstankar om någon utomstående gärningsman och att man inte tror att det rör sig om någon olycka.

Publicerad 10 January 2018 00:00