Foto: Bildbyrån/Mostphotos.com

Fyra personer hittade döda i hus – behandlas som mord

Polis har arbetat på platsen hela natten

BJÄRRED. Fyra personer har hittats döda i Bjärred. Polisen har spärrat av en bostad.

Av
Marek Stefaniak

Andreas Holm

Sanna Hjalmarsson

– Fyra personer har anträffats avlidna, det rör sig om en familjetragedi, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Klockan var strax efter 15 på tisdagen när polisen fick ett samtal om att en person inte kommit till sin arbetsplats. En patrull skickades till personens hemadress.

– Poliserna ser att något inte stämmer. När de fyra avlidna hittas backar man undan, spärrar av och tillkallar tekniker samt utredningsresurser, säger Ewa-Gun Westford.

Enligt polisen är de avlidna två vuxna och två barn. Deras anhöriga är underrättade.

Polisen har i nuläget ingen brottsrubricering.

– Det pågår bland annat en teknisk undersökning och den är inte klar än. I nuläget hanteras det här som en brottsplats tills vi med säkerhet vet vad som har hänt, säger Ewa-Gun Westford.

Polis har arbetat på platsen under natten och under onsdagen kommer ärendet tas över av utredare från lundapolisen. Under dagen kommer den tekniska undersökningen att fortsätta.

– Vi kommer även hålla flera förhör och inväntar svar från den rättsmedicinska undersökningen. Vi behandlar detta som en mordutredning och det gäller att arbeta metodiskt och noggrannt för att få reda på vad som har hänt. Men vi eftersöker ingen misstänkt gärningsman för brott, säger Ewa-Gun Westford på onsdagsmorgonen.

Delar av bostadsområdet spärrades under natten av men under tidiga morgonen har avspärrningarna hävts. Huset är fortsatt avspärrat.

Publicerad 09 January 2018 00:00