”Att jobba är spännande och roligt, men ska lönesättas efter korrekt titel och en kontinuerligt uppdaterad arbetsbeskrivning”, skriver insändarskribenten. Foto: Mostphotos

”Att jobba är spännande och roligt, men ska lönesättas efter korrekt titel och en kontinuerligt uppdaterad arbetsbeskrivning”, skriver insändarskribenten. Foto: Mostphotos

Insändare:

”Rekryteringsföretagen stjäl förmånliga anställningsstöd”

DEBATT. Jag har varit arbetslös i snart sju år och sett det mesta rörande reformer och systemförändringar. 

En del i det hela är bra men också en hel den del som är dåligt. Jag ska försöka sammanfatta så ni förstår vad som hänt mig.

Jag är 53 år med en massa erfarenheter och kunskap jag har samlat på mig under min yrkeskarriär som jag är stolt och glad över att ha och som skulle ge mig en bättre ställning med tiden. Så har utfallet inte blivit tyvärr.

Jag har varit godtrogen och fostrad i den gamla skolan i tron om att be om och att alltid ställa upp var den rätta vägen vilket inte är fallet för mig och inte är för någon annan heller för det kommer du ingen vart med.

Idag kräver jag av arbetsgivare att bemöta mig på detsamma sätt som dom förväntar sig av mig att jag ska tillföra dom.

Respektlöshet och falska ord kommer ni ingen vart med, med mig längre i alla fall. Rak och ärlig kommunikation och jag är rätt man för jobbet. Jag är fostrad till hög arbetsmoral och sätter glädje i ny kunskap/erfarenhet som för mig tillsammans med övriga anställda samt företaget framåt det vill säga till gagn för alla.

Att jobba är spännande och roligt, men ska lönesättas efter korrekt titel och en kontinuerligt uppdaterad arbetsbeskrivning.

Idag stjäl rekryteringsföretagen de mest förmånliga anställningsstöd staten någonsin gett arbetsmarknaden/företagen och stryper de arbetssökandes möjligheter till att få kvalificerade jobb med rättvis lönenivå. De kvalificerade alla ropar så högt efter existerar här och nu i Sverige (men inte vill betala för). MEN vi söker inte dessa jobb och offrar allt slit för en minimilön...

En arbetsgivare skulle kunna anställa mig i 7 år och med en bra relation med styrande (AF) kunna få upp till 91 procent i lönestöd i lika många år som jag varit arbetslös (upp till avtalsenlig lönenivå) och endast extra behöva stöta till det lilla extra upp till respektabel nivå för den anställde.

Rekryteringsföretaget tjänar således GULD på dig som arbetsgivare genom att TA DINA 91 procent samt bara ge MIG en snittlön av vad du har på din firma SAMT ta ut en rejält mycket högre nota för dig för "tjänsten". Tjänsterna förblir tillsatta utav stafettpersonal som sen sticker med kunskapen. NI väljer att lägga ut dessa anställningsuppdrag på... för vad då?! att DU/någon ska slippa en kort tids ansträngning att finna den "rätta" till tjänsten.

Staten sätter också krokben för oss som grupp, äldre svenskar med erfarenhet dvs... genom att tillskriva att uppmärksamhet till ungdomar och numer omnämnda tidigare flyktingar som snabbt blev arbetskraftsinvandrare för att hålla ner lönenivåerna i detta land. Snabbspår och bocka och tacka för jobbet med kepsen i hand...FY vad förnedrande.

I all ära lägg jättegärna fullt krut på dom som behöver det mest, men inte för att de rikaste ska hålla tillgodo och bli ändå fetare.

Det är lätt att också flytta fokus från de så viktig ungdomarna, "arbetskraftsinvandrarna", tiggarna TILL kriminella ungdomar, kriminella flyktingar, "tiggeri förbjuden" ISTÄLLET för att stoppa skatteflyktsproffsens kryphål och se till att dom verkligen bidrar till samhället dom själva lever utanför men skänker dem rikedomen att få det så bra att mycket av det elände som finns skulle försvinna helt.

 Har jag rätt eller har jag rätt!?

 PS. Många Jobbcoach företag agerar rent kriminellt mot sina uppdragsgivare (AF), det kan många "deltagare" vittna om! D.S

Publicerad 19 August 2017 12:00