ANNONS

Landgång ersätts av The Place

I början av maj bytte Landgång koncept och namn till The Place. Håkan Olsson som tidigare varit en av delägarna är nu ensam ägare och står för förändringen. Han startade konceptet med The Place i Bjärred i december förra året med en ny restaurang och den har redan hunnit bli både välbesökt och populär. Nu tar Håkan alltså samma koncept vidare till Lomma.

Vi vill ha en lättillgänglig, familjevänlig restaurang med en easy going känsla, säger Håkan. Med lägre priser och fortsatt bra kvalitet på maten tror vi att fler gäster kan besöka oss oftare. Min idé har alltid varit att se på restaurangen utifrån gästens perspektiv och önskemål.

Håkans grundinställning till hur en restaurang ska drivas är något som han har arbetat efter sedan han startade sin första restaurang för 25 år sedan. I flera år bodde han tillsammans med sin fru och familj i Thailand där han drev restauranger med stort fokus på livemusik om kvällarna. Så många som sex restauranger hann Håkan med att starta och driva innan familjen flyttade tillbaka till Håkans uppväxtort Lomma 2013. The Place Lomma är totalt den tolfte restaurangen som han startar.

Det är en blandning av att jag älskar mat och restaurangbesök tillsammans med att möjligheten öppnade sig som gjorde att jag hamnade i branschen, säger Håkan. Jag driver restaurang på mitt vis och tycker att det är viktigt att anställa kockar som lagar mat med kärlek på bra råvaror. Att gästen ska bemötas med vänlighet är självklart.

Flera av Landgångs kockar är kvar i köket men det har också tillkommit ny personal för att kunna sköta de båda restaurangerna. Menyn följer samma koncept på båda platserna men det är inte säkert att de ser likadana ut. Däremot ska samma maträtt serveras på samma vis på båda restaurangerna så att gästen vet vad den kan förvänta sig. Nytt på menyn är fler efterrätter med glasskreationer som exempelvis ”Kex on the beach” innehållandes walnut glass, kexchoklad, grädde och maräng.

Man får anpassa menyn efter platsen och säsongen, säger Håkan. Vi kommer till exempel att erbjuda mer asiatisk mat i Bjärred där det saknas, än i Lomma där det redan finns. Vi kommer att ha god variation i menyn och olika erbjudanden. Lunchen är prisvärd från 85 kronor.

Livemusik på kvällarna om helgerna utlovas antingen på The Place Bjärred eller Lomma och ibland på båda ställen samtidigt. Under sommarsäsongen förväntas högtryck på uteserveringen i Lomma som har solläge hela eftermiddagen och kvällen. Under högsäsongen kommer beställningarna tas emot i baren istället för vid borden.

Vi hoppas på gästerna förståelse för ändringen av servicen under högsäsongen, säger Håkan. Att beställa och hämta maten vid baren möjliggör trots allt att vi kan hålla betydligt lägre priser för riktigt god mat av bra kvalitet.