Lommabuktens seglarklubb får möjlighet att förbättra sin flotta med projektbidrag. Foto: mostphotos.com

Lommabuktens seglarklubb får möjlighet att förbättra sin flotta med projektbidrag. Foto: mostphotos.com

Satsar på de unga

Lommabuktens SK får projektpengar till seglingsverksamheten

LOMMA/SEGLING. Lommabuktens seglarklubb ska genomföras en storsatsning på sina ungdomar. Nu har klubben fått ett projektbidrag på 40 000 kronor som ska användas för att utveckla verksamheten.

– Vi vill att våra seglare ska ha bra utrustning att träna med, säger Marcus Skogfeldt, jolleansvarig i Lommabuktens SK:s ungdomsverksamhet.
Varje år delar Sparbanksstiftelsen Skåne ut projektbidrag till lokala föreningar i Lomma. I år delas 85 000 kronor ut till sex lokala projekt där LBS får en rejäl slant från pengapåsen.

Kombinerad satsning

– Pengarna gör att vi kan göra en kombinerad satsning i klubben. Dels kan våra tränare kompetensutvecklas och kanske kan fler tränare utbildas. Sedan kommer materialet till våra jollar och kappseglingsbåtar att bytas ut, berättar Marcus Skogfeldt.
Många unga nybörjare saknar egen båt och där ser LBS till att ha båtar och utrustning tillgängligt för utlåning. Marcus Skogfeldt berättar att det som slits mest är segel.

– Det får utstå mycket vind och väder och ju mer det slits ju mer blåser vinden igenom och båten blir svårseglad. Nu kan vi byta ut många av riggarna med segel på våra båtar. Vi kan göra en förbättring av vår flotta helt enkelt, förklarar han.

Till våren börjar tävlingssäsongen. Marcus Skogfeldt hoppas att upprustningen av båtarna är klar då.
– Då kommer vi ha bättre förutsättningar, både i träning och tävlingssammanhang.

Fotnot: Fler idrottsklubbar fick ta del av projektbidrag från Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank. BK Envig erhöll 20 000 kronor för att satsa på prova-på-brottning för barn och ungdomar.

Publicerad 16 February 2015 08:00