Petar Petrovic från Arlöv provtränade nyligen med Malmö FFs A-lag. Tidigare i år har han besökt både Liverpool och Ajax akademier. Foto: Andreas Holm

Petar Petrovic från Arlöv provtränade nyligen med Malmö FFs A-lag. Tidigare i år har han besökt både Liverpool och Ajax akademier. Foto: Andreas Holm

Dubbla SM-guld för Petrovic

Malmö FF:s U17-spelare har provtränat med både Liverpool och Ajax

FOTBOLL. Han har provtränat med Liverpool och Ajax och vann nyligen dubbla SM-guld med både U17/U21. Nu får Malmö FF:s talang Petar Petrovic chansen i A-laget.

– Jag ska få träna med dom i ett par veckor, säger 17-åringen.
Petar Petrovic kom till MFF för två år sedan från moderklubben Arlövs BI. Han började spela som sexåring och i år blev det bland annat 27 mål i seriespelet av U17-lagets totala 203.

Han beskriver sig själv som en snabb, teknisk spelare som gillar att utmana och dribbla.
– Jag känner mig som en lagspelare, menar Petrovic som inspireras av Neimar och Cristiano Ronaldo.
I SM-finalen gjorde Petar två mål i 3-2 segern över Elfsborg. Senast U17-laget vann SM-guld spelade en annan Arlövspåg i laget – Pontus Jansson.
– Det finns många bra spelare från Arlöv. Det kanske rentav blir en tradition att så fort en Arlövsspelare är med så vinner man guld...

Proffslivet får vänta

Med åren har fler fått upp ögonen för Petar Petrovic. Han har en plats i P95-landslaget och provtränade i år med både Liverpool och Ajax. Men proffslivet får vänta ett tag. Nyligen skrev han på ett ettårskontrakt med Malmö FFs U19-lag.
– Men jag håller dörrarna öppna, man vet aldrig vad som händer. Efter SM-guldet hörde Liverpool av sig till min agent och ville jag skulle komma tillbaka. Men jag känner ingen press, jag trivs här i Malmö, säger Petrovic.
Hur var känslan att vinna två SM-guld?
– Det var en fantastisk upplevelse. Det är inte många som får vara med om att vinna två SM-guld inom loppet av två veckor. Det här är något man har kämpat för hela säsongen och något man kommer att ha med sig resten av livet. Något jag ser som ett plus i kanten var att jag fick pris som bästa spelare mot Elfsborg vilket ger extra motivation att kämpa mer.

Nu väntar två veckors provträning med det himmelsblå A-laget för Petar Petrovic.

Personligt

Namn: Petar Petrovic Ålder: 17 Bor: Arlöv Klubb: Malmö FF Position: Yttermittfältare Favoritlag: Arsenal Skola: Gymnasiet på MFF-akademin på Swedbank stadion/Borgarskolan Intresse: Fotboll, umgås med kompisar och flickvännen samt spela FIFA (tv-spel) Aktuell: Vann SM-guld med både MFF:s U17- och U21-lag.

Publicerad 20 November 2012 08:00