”Jag har alltid velat driva en egen restaurang så jag tackade genast ja”, säger Babak Ghassemali. Foto: Lena Karlsson
”Jag har alltid velat driva en egen restaurang så jag tackade genast ja”, säger Babak Ghassemali. Foto: Lena Karlsson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Snart öppnar nya restaurangen på Kajgatan


LOMMA. Det har snickrats en hel del i den splitter nya lokalen mitt emot Fiskboden i höst. Tanken var att den nya italienska restaurangen skulle vara klar den 1 september. Nu hoppas ägarna på mitten av oktober.

Det var 2013 som idén om att öppna en italiensk restaurang föddes. Nu är den snart verklighet för de två ägarna Lommabon Marcus Ladelfa och Staffanstorpsbon Christer Lampert.

– Det är en dröm som vi alla tre har haft länge, säger.Marcus Ladelfa.

Den som kommer att driva restaurangen är Babak Ghassemali som närmast kommer från tio års arbete på Rådhuskällaren i Malmö.

– Jag har alltid velat driva en egen restaurang, så när Marcus ringde och berättade om sin idé tackade jag genast ja.

Han tror att det finns en marknad för en italiensk restaurang på Kajgatan.

– Vi tror på Lomma. Det är många som flyttar hit och vi har märkt att det finns ett intresse på vår Facebooksida. Dessutom finns här inte så många restauranger.

Babak Ghassemali  berättar vidare att det italienska konceptet går som en röd tråd genom restaurangen.

– Italien genomsyrar allt från väggfärgen till salt- och pepparkaren på borden. Vi har till och med enbart italiensk läsk.

Inredningsdesignern och formgivaren Stefan Larsson har varit med i planeringen från början.

– Jag vill skapa en familjär känsla samtidigt som logistiken ju måste fungera.

Att det blev just en italiensk restaurang är Marcus Ladelfas förtjänst.

– Det är jag som italienaren. Jag har levt halva mitt liv i Italien.

Restaurangen i Lomma har dessutom en riktig italiensk förebild med samma namn som den på Kajgatan.

La Greppia betyder krubba på italienska och finns i byn Balestrino i Ligurien. Där var jag ofta som barn.

Den italienska inriktningen på La Grepppia i Lomma gäller inte bara inredningen och läsken utan också sprit, öl, whiskey och vodka. Och så maten förstås.

– Men den kommer att vara lite annorlunda, alltså inte vanlig bolognese, säger Marcus Ladelfa.


Publicerad: 10. oktober 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lommabladet

Startsidan just nu