Borgeby fältdagar är ett populärt besöksmål för lantbrukare.

Borgeby fältdagar är ett populärt besöksmål för lantbrukare. Foto: HIR/Björn Nilsson

Fler utställare än någonsin på Borgeby fältdagar

"Men vi är inte ute efter att slå några rekord"

BORGEBY.

Mässområdet där Borgeby fältdagar ska äga rum i slutet av juni börjar bli fullbokat. Mycket talar för att det i år blir rekord i antal utställare.

Av
Lena Karlsson

Förra året fanns 445 utställare med koppling till lantbruket på Borgeby fältdagar.

– Vi är inte ute efter att slå några rekord även om det mycket väl kan bli det i år. Främst är vi glada att så många av våra utställare återkommer och satsar större än någonsin, men också att helt nya företag i branschen hittar oss, säger mässansvarig Andreas Mårtensson i ett pressmeddelande.

I år har Borgeby fältdagar vatten som tema och potatis som fokusområden. Som en följd av det har en ökning av utställare som inriktar sig på det gjorts.

"Professionella lantbrukare ska hitta det de behöver"

Bland nyheter finns också nya start-ups och innovationsföretag från både Sverige och andra nordiska länder.

– För oss är det mycket viktigt att de företag som kommer hit har en tydlig koppling till lantbruket. Ambitionen är att alla de som är professionella lantbrukare, oavsett produktionsinriktning, ska hitta det de letar efter på mässan, säger Andreas Mårtensson.

Borgeby fältdagar är den 26 till 17 juni. Bland nyheterna finns fyra nya maskindemonstrationer, ett nytt temaområde för vatten, premiär för Labbet och en ny tappning för Gropen.

Publicerad 06 June 2019 00:00