På toaletten hittade polisen redskap som används för rökning av heroin

På toaletten hittade polisen redskap som används för rökning av heroin Foto: adobe stock

Missbrukare ertappades med stulen jacka på toa

Polisen: ”Var dimmig i blicken”

BURLÖV.

En ung Arlövsbo döms till ungdomsvård av Malmö tingsrätt. Detta efter att han ertappats påtänd med en stulen jacka på en toalett inne i Malmö.

Av
Lena Karlsson

Det var tillsammans med tre andra ungdomar som den då 17-årige dömde ertappades av en polis. Ungdomarna hade på sig jackor med prislapparna kvar. Dessutom verkade de enligt polismannen vara påverkade av narkotika eftersom de var ”dimmiga i blicken”.

På den offentliga toaletten såg polisen även aluminiumfolie och ”snorkrör” som ofta används vid räkning av heroin.

Den dimmiga blicken förklarade 17-åringen med att han var full efter att ha druckit whiskey. Men efter provtagning visade det sig att den unge hade narkotika i kroppen.

Den jacka som 17-åringen bar hade en prislapp på 2 799 kronor. Den påstod han att han hade köpt billigt av en missbrukare.

Tingsrätten dömer dock honom till ungdomsvård för häleri och ringa narkotikabrott. Dessutom ska han följa det ungdomskontrakt som sedan tidigare har upprättats mellan honom och socialförvaltningen i Lomma kommun.

Utöver det ska 17-åringen som sedan tidigare är ostraffad, men på grund av sitt drogmissbruk blivit omhändertagen enligt Lagen om vård av unga, LVU, ska själv betala kostnaden för provtagningarna.

Publicerad 31 May 2019 00:00