Ewa Wörlén mottog stipendiet ur professor Christian Blomstrands hand.

Ewa Wörlén mottog stipendiet ur professor Christian Blomstrands hand. Foto: Föreningen Gott ledarskap i demensvården

Får stipendium för sitt ledarskap inom demensvården

"Vi lever så normalt som möjligt och ser det friska"

BURLÖV. Den 16 maj mottog Ewa Wörlen, enhetschef på Harakärrsgården i Burlöv Kommun, ett stipendium från föreningen Gott ledarskap i demensvården som årets mest framgångsrika ledare inom området. Det personliga priset på 100 000 kronor planerar hon att använda till olika idéer som driver äldreboendet framåt.

Av
Irene Alengo

Motiveringen är att hennes målmedvetna och förutsägande arbete som ledare skapar en bra och god miljö för boende samtidigt som medarbetarna är välmotiverade och att anhöriga har en stor delaktighet.

– Det betyder jättemycket, inte bara för mig utan för min personal och vårdformen också. Det här är ett erkännande på att sättet vi jobbar här på Harakkärsgården är det rätta. Vi ser människan och håller på att göra ett värdigt åldrande för det är den röda tråden på allt vi gör här.

Med hjälp av sina medarbetare har Ewa Wörlén lyckats skapa en öppen och aktiv verksamhet där hon infört flera stimulerande aktiviteter för boenden såsom krogmiljö för matstunder, cykelturer, semesterveckor och stort deltagande av anhöriga.

– Vi lever så normalt som möjligt och ser det friska. Trots sjukdomen är vi ute mycket och gör aktiviteter som man inte gör på andra ställen.

Det prestigefyllda priset på 100 000 kronor vill Ewa använda till att driva demensvården framåt och till något som ger verksamheten nytta.

Publicerad 25 May 2019 00:00