Helikopter och hundpatrull sattes in för att jaga fatt en tobakstjuv.

Helikopter och hundpatrull sattes in för att jaga fatt en tobakstjuv. Foto: Ritzau Scanpix

Polishelikopter sattes in för att få fast cigarettjuv

Tonårspojke misstänks nu för stöld och narkotikabrott

ÅKARP.

En pojke i 15-årsåldern stal en större mängd cigaretter från en livsmedelsbutik. Ett vittne såg stölden och tog upp jakten på en flyende tobakstjuv. Med hjälp av polishelikopter och hundpatrull kunde pojken senare gripas.

Av
Andreas Holm

Det var klockan 20.50 under onsdagen den 22 maj som stölden inträffade i en livsmedelsbutik på Dalslundsvägen. Ett vittne såg hur pojken stal cigaretter och försökte stoppa honom. Pojken kunde dock ta till flykten.

– Vittnet följde efter och under flykten tappade pojken en del av stöldgodset, men lyckades komma undan, säger Peter Kjällkvist, pressinformatör på polisens ledningscentral.

Polishelikopter, hundpatrull och flera polispatruller skickades ut för att söka efter pojken.

– Av en ren tillfällighet var helikoptern redan uppe i luften och kunde bistå med stor hjälp och kunde få en större översikt från luften och lokaliserade pojken, säger Peter Kjällkvist.

En kvart efter stölden kunde polis säkra en större del av stöldgodset. Vid 21.30 tiden greps pojken i höjd med Lundavägen i riktning mot Burlöv. Han misstänks nu för stöld och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Publicerad 23 May 2019 07:43