Kommunstyrelsen tycker att Löddesnässkolan ska ha en matsal.

Kommunstyrelsen tycker att Löddesnässkolan ska ha en matsal. Foto: adobe stock

Löddesnässkolan ska få ny matsal och multiplan

Nio miljoner dyrare än planerat från början

LOMMA.

Löddesnässkolan ska få ett nytt kök och ny matsal och dessutom en multiarena. Det har en enhällig kommunstyrelse beslutat.

Av
Lena Karlsson

Planerna på att ge Löddesnässkolan eget kök och en riktig matsal har funnits länge. Men då tekniska nämnden nyligen skulle fatta beslut fanns det inte tillräckligt med pengar budgeterade för att täcka lägsta anbudet i upphandlingen.

Det var på 21 miljoner, men det fanns bara 13, 5 miljoner avsatt för det i budgeten. Därför sa nämnden nej till anbudet.

Men för att Löddesnässkolan ändå ska kunna byggas om har nu kommunstyrelsen gett ett nytt förslag till kommunfullmäktige att besluta om.

– Planen är att eleverna ska få en matsal där slöjdsalarna är idag. Slöjdsalarna i sin tur flyttas ut till en ny byggnad, säger kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén (M).

Enligt förslaget skjuts det till pengar för att kunna genomföra ombyggnaden och dessutom för byggandet av en multiplan.

Slutnotan beräknas nu bli 22, 5 miljoner. Om man räknar in 1, 5 miljoner för multiplanen är det nio miljoner mer än beräknat från början.

Hur kunde det bli så mycket dyrare?

– Priset har gått upp mer än vi har förväntat oss, och det är alltid svårt att veta hur mycket det lägsta anbudet blir, säger Robert Wenglén.

Publicerad 15 May 2019 00:00