Nya sportchefen Didrik Ekstrand

Nya sportchefen Didrik Ekstrand Foto: GIF Nike

Didrik Ekstrand är GIF Nikes nya sportchef

"Didrik är driven och har ett starkt fotbollsintresse och vi är glada att han tackade ja till att utveckla klubben vidare" säger GIF Nikes ordförande Per Karlsson.

Av
Maja-Wera Honkanen

I februari 2019 tillträdde Didrik Ekstrand som sportchef på GIF Nike. Hans ansvar är att både sköta klubbens administrativa arbete men också se till att ledare och spelare trivs. Didrik har tidigare varit ungdomstränare i GIF Nikes damlag och vid sidan om det arrangerat 13-års turneringen under 2017 och 2018 samt Girls Invitational 2018. Därefter blev han invald som arrangemangansvarig i styrelsen och sedan anställd som ungdomsansvarig.

Didrik spelade fotboll i Kågeröds Boif mellan 4 år och 19 års ålder men fick ge upp drömmen om att bli proffsspelare när han diagnostiserades med hjärtfel. Därför engagerar han sig numera i fotboll på andra sätt. Bland annat genom att läsa Sport Management på Malmö Universitet.

–Detta är ett kvitto på att föreningen utvecklas så pass mycket att det krävs en annan organisation och med detta även en sportchef. Didrik är driven och har ett starkt fotbollsintresse och vi är glada att han tackade ja till att utveckla klubben vidare, säger GIF Nikes ordförande Per Karlsson i ett pressmeddelande.

Publicerad 15 May 2019 15:10