En 27-årig man förvarade närmare 20 000 narkotikaklassade tabletter och kokain i sin lägenhet. Nu döms han för grovt narkotikabrott. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

En 27-årig man förvarade närmare 20 000 narkotikaklassade tabletter och kokain i sin lägenhet. Nu döms han för grovt narkotikabrott. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: Adobe Stock

Hade lägenhet fylld med knark – 27-åring döms till fängelse

Rätten: "Narkotikan har inte varit avsedd endast för eget bruk"

ARLÖV/MALMÖ.

När polisen slog till hittades en stor mängd förpackad narkotika. I lägenheten fanns även en tallrik med kokain på och cannabis på en tv-bänk. Nu döms en 27-årig man till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott.

Av
Andreas Holm

Det var under natten den 8 mars tidigare i år som polisen fått uppgifter om att 27-åringen mådde dåligt på grund av narkotikaintag. När de tog sig in i lägenheten i närheten av Burlöv Center fanns inga personer. Däremot en stor mängd narkotika i form av kokain, amfetamin och närmare 20 000 tabletter med narkotikaklassat preparat.

När 27-åringen kom hem senare under natten greps han av polis. Då ska han även haft en mindre mängd narkotika på sig. Mannen har tidigare blivit dömd för liknande brott, senast den 11 april 2017 då han fick skyddstillsyn som straff.

Mannen erkänner att han förvarat narkotikan men hävdar i förhör att den varit för eget bruk, eller bjuda bekanta på. Något som Malmö tingsrätt inte håller med om.

"Narkotikan har inte varit avsedd endast för hans eget bruk" och den har "förvarats i överlåtelsesyfte" skriver tingsrätten i sin dom.

I lägenheten fanns förutom en tallrik med en mindre mängd kokain på, tomma plastförpackningar och en våg, även 263,95 gram amfetamin, 44,24 gram kokain, 94,75 gram cannabis och närmare 20 000 tabletter, varav 19 845 innehållande narkotikaklassade preparatet alprazolam som används för att bland annat behandla ångestsymtom.

27-åringen döms till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott.

Ytterligare en 27-årig man från Limhamn döms för ringa narkotikabrott efter att även han stoppats i Arlöv den 8 mars med en mindre mängd kokain och narkotikaklassade tabletter på sig.

Publicerad 14 May 2019 08:08