Korsningen Vinstorpsvägen och Malmövägen i Lomma.

Korsningen Vinstorpsvägen och Malmövägen i Lomma. Foto: printscreen Google maps

Rondellen blir dubbelt så dyr än beräknat

Ränteläget drev upp kostnaden

LOMMA.

Rondellen som ska byggas där Vinstorpsvägen och Malmövägen korsas blir dubbelt så dyr. Det framgår efter att Trafikverket upphandlat arbetet.

Av
Lena Karlsson

Rondellen som ska börja byggas i år skulle egentligen ha kostat 15 miljoner. Men efter Trafikverkets upphandling bli den totala kostnaden cirka 30 miljoner rapporterar Sydsvenskan.

Det innebär att kostnaden för Lommas del blir mer än dubbelt så stor. Slutnotan blir 4,7 miljoner istället för planerade 2,3 miljoner.

Till tidningen uppger tekniska nämndens ordförande Lennart Månsson (M) ränteläget som förklaring. Det gör att det byggs mer än vad marknaden tål, något som i sin tur ökar konkurrensen och höjer priserna.

– Detta är något som måste fungera i och med att vi nu ska ta emot tåg och lägga om busslinjer. För att bussarna ska komma ut på motorvägen bedömer vi att rondellen behövs. Sen är det alltid trist när allt blir dyrare.

På frågan om hur det är tänkt att cirkulationsplatsen ska finansieras svarar Lennart Månsson till Sydsvenskan.

–Vi får låna. Eller såhär funkar det, att vi ser ju aldrig exakt vilka objekt det lånas till eller vilka som självfinansieras. Det vi gör är att se till totalen när året är slut.

Publicerad 12 May 2019 00:00