Emma Köster i Alnarpsparken.

Emma Köster i Alnarpsparken. Foto: privat

Emma Köster blir ny ordförande i miljö- och byggnadsnämnden

Detta eftersom nuvarande ordförande ska flytta till Barcelona

LOMMA.

"Det är lite kort varsel, men samtidigt jättekul. Jag är glad att ha blivit tillfrågad", säger Emma Köster (M) som svarat ja på förfrågan att bli ordförande för miljö- och byggnadsnämnden.

Av
Lena Karlsson

Den tidigare ordförande Johan Danielsson har avsagt sig sitt uppdrag. Detta eftersom han på grund av sitt arbete ska flytta med familjen till Barcelona.

Tanken är att Emma Köster, som nu är ledamot i tekniska nämnden, ska ta över ordförandeposten den 25 april efter att kommunfullmäktige beslutat i frågan.

Tvekade du inför uppdraget?

– Jag tvekade inte men funderare ett varv på om jag verkligen ville detta. Egentligen var jag ju inriktad på en plats i riksdagen. Så att bli ordförande i en nämnd i Lomma fanns egentligen inte med i mina planer från början.

Utöver tekniska nämnden har hon tidigare suttit i barn- och utbildningsnämnden och kultur- och fritidsnämnden. Nu har hon fullt upp med att sätta sig in i miljö- och bygglagar.

– Jag har stor erfarenhet av politiken, men jag har inte suttit i miljö- och byggnadsnämnden tidigare. Jag börjar med att sätta mig in i det ordentligt. Så det blir till att använda påsken till att sätta mig in i miljöbalken och byggnadslagarna.

Det är ju en tung post. Ska du fortsätta att driva din privata musikskola?

– Ja, vi har kommit igång ordentligt med den, och om jag inte skulle hinna med allt på grund av mitt uppdrag får någon av de anställda på musikskolan hoppa in och göra några av mina arbetsuppgifter.

Hur ser du på uppdraget?

– Min ambition är att fortsätta på samma höga nivå som min företrädare. Det är viktigt att följa lagen och vara noggran.

Vilka frågor vill du arbeta med?

– Framflör allt vill vi korta ner handläggningstiderna. Vi kommer också arbeta med att vara med kommunikativa med vad vi gör, och vara serviceminded. Vi tror att vi har en hel del att vinna på att arbeta förebyggande och förklara vilka lagar som gäller innan folk söker bygglov.

Kommunstyrelsens ordförande är nöjd med valet av Emma Köster som ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

– Hon har varit med länge i politiken, och är otroligt engagerad. Dessutom är hon bra på att prata med medborgare, Robert Wenglén (M).

Vem som ska ta över Emma Kösters post som ledamot i tekniska nämnden är i skrivandets stund inte bestämt.

Publicerad 08 April 2019 00:00