Bodil Wirén och Robert Nilsson

Bodil Wirén och Robert Nilsson Foto: Alf Magnusson

Premiär för Provivas vårrevy

"Vi är den enda revyn i Lomma"

LOMMA.

Proviva är en revygrupp som ligger under Pensionärernas Riksorganisation, PRO, i Lomma. Den 1 april har årets vårshow premiär.

Av
Elisaveta Gräsbeck

Revysällskapet Proviva består av tio stycken glada pensionärer som spelat ihop i fyra år.

– Vi är den enda revyn i Lomma, brukar vi skoja och säga. Alla andra har ju sin revy, som Arlöv och Eslöv, säger Bodil Wirén från Proviva och fortsätter:

– Det började med att jag och Robban i revysällskapet var med i PRO-kören här i Lomma. Vi skulle sätta upp en 60-talskavalkad och ordnade med utklädnader och allt möjligt. Men det fick inte så stort gehör. Då var vi några stycken som fick idén om att starta en revygrupp.

Bodil Wirén, Robert Nilsson, Lisbeth Andersson, Britt-Louise Duvander och Ann-Christin Lundin.

Bodil Wirén, Robert Nilsson, Lisbeth Andersson, Britt-Louise Duvander och Ann-Christin Lundin. Foto: Alf Magnusson

Teatersällskapet har ingen fast revylokal utan reser runt och uppträder för PRO och på mötesplatser för äldre runtom i Skåne och Blekinge. På ett år brukar Proviva hinna med cirka tio til tolv stycken föreställningar. Eftersom den traditionella julshowen uteblev förra året så satsar revygruppen istället på en vårföreställning i år.

– Det är en klassisk nummerrevy som består av olika sketcher, sånger, musik och dans.

Den 1 april klockan 15 är det premiär för Provivas vårrevy på Dansrotundan, Strandvägen 120, i Lomma. Publik i alla åldrar är välkomna.

Publicerad 22 March 2019 00:00