Johanna Wong och Gitte Anderssom flyttar till Solnäs Gård.

Johanna Wong och Gitte Anderssom flyttar till Solnäs Gård. Foto: creative commons

Trädgårdsbutik flyttar från Flädie till Fjelie

Butiksägare: "Det känns väldigt spännande"

FJELIE.

Trädgårdsbutiken i Flädie, tidigare Flädie plantskola, flyttar nu till Fjelie. Närmare bestämt till Solnäs gård där invigningen sker

Av
Lena Karlsson

År 2012 tog trädgårdsplanerarna Johanna Wong och Gitte Andersson över Flädie plantskola. Nu flyttar de sin butik till Solnäs gård och byter samtidigt namn till Trädgårdsbutiken Fjelie.

– Det känns väldigt spännande. Vi har planerat för den här öppningen i ett år, så det känns fantastiskt kul att äntligen få välkomna våra kunder hit. Vi hoppas såklart att våra stammisar följer med oss till Solnäs Gård, och att även nya kunder hittar till oss, säger Johanna Wong i ett pressmeddelande.

Det är den gamla ladan på gården som de senaste månaderna har renoverats till butikslokal. I anslutning till den har en plantskola anlagts, och inom kort ska även ett växthus byggas.

Även om trädgårdsbutiken redan har smygöppnat invigs den formellt lördagen den 6 april med bubbel till alla besökare och barnen kan så sina egna fröer.

På Solnäs gård, där det i dag redan finns café med uteservering, gårdsbutik och en av Sveriges största fruktodlingar, är man glad över det nya tillskottet.

– Tanken är att Solnäs Gård ska vara ett levande utflyktsmål hela året, dit man kan åka för få en paus i vardagen eller för att bara ha en skön stund med vänner och familj, säger Daniel Gejde, marknadsdirektör på Kiviks Musteri.

Publicerad 20 March 2019 11:58