Barn från Svenstorps förskola invigde den nya äventyrslekplatsen som bland annat har ett drakskepp.

Barn från Svenstorps förskola invigde den nya äventyrslekplatsen som bland annat har ett drakskepp. Foto: Lena Karlsson

Burlövsbarnen har fått en ny äventyrslekplats

Nya ordförandens första offentliga uppdrag

BURLÖV.

En ny lekplats har invigts i Arlöv. Bakom saxen vid klippningen av bandet på invigningsdagen stod nya utbildnings- och kulturnämndens ordförande Amelie Gustafsson (M).

Av
Lena Karlsson

Det är den tidigare chefen för socialförvaltningen i Lomma som sedan årsskiftet är politiker i hemkommunen Burlöv. Invigningen av den nya äventyrslekplatsen är hennes första offentliga uppdrag som ordförande.

Amelie Gustafsson inviger den lekplatsen.

Nya ordföranden i utbildnings- och kulturnämnden i Burlöv, Amelie Gustafsson (M), inviger den nya lekplatsen. Foto: Lena Karlsson

– Mitt uppdrag är att se till att ni och alla andra barn i kommunen får den allra bästa starten. Vad kan då vara bättre än att leka, sa hon till barnen från Svenshögs förskola som stod redo att premiärinviga den nya lekplatsen på Tågarpstigen i Arlöv.

Men det är inte vilken lekplats som helst, utan en äventyrslekplats med bland annat ett stort drakfartyg, torn och ett magiskt tåg.

– Leken är det bästa sättet att lära sig samverka på, och att leka utomhus ger också en bättre hälsa och välbefinnande. Man sover helt enkelt bättre om natten.

I sitt invigningstal uppmuntrar Amelie Gustafsson även vuxna att leka.

– Om alla vuxna leker en stund med sina barn varje dag kan det bidra till att det blir mindre konflikter.

LÄS MER:

"Socialchefen slutar med omedelbar verkan"

Publicerad 10 March 2019 00:00