Richard och Mikael Olsson expanderar verksamheten.

Richard och Mikael Olsson expanderar verksamheten. Foto: Elisaveta Gräsbeck

Däckverkstan där du kan hugga en burgare

”Tanken är att ha en meny som anspelar på däck och gummi”

ARLÖV. Firman Däckteam i Arlöv har utökat sin verksamhet med en grillvagn. I veckan serverades de första burgarna från Gummigrillen där bland annat högrevsburgare och kebab står på menyn.

Av
Elisaveta Gräsbeck

Mikael Olsson äger Däckteam och är initiativtagare till grillen. Han berättar att han köpte vagnsgrillen i maj förra året.

– Vem vill inte kunna göra sina egna burgare i en vagn? Det är oslagbart.

På premiärdagen sålde Gummigrillen 35 stycken hamburgare. I nästa vecka utökas menyn med korv.

– Många här i området går till Burlövs center och äter, vår grill blir ett alternativ till. Vi får se vilka kunder som kommer att dyka upp.

Det var Mikael Olssons morbror som kom på det fyndiga namnet till grillen.

– Namnet passar ju oss på firman. Tanken är att ha en meny som anspelar på däck och gummi. Allt är inte klart än.

Mikael Olssons förhoppning är Gummigrillen ska rulla på bra från och med 1 april. Då är det dags för bilförare att skifta från vinterdäck till sommardäck och i väntan på däckbytet så kan kunderna äta en burgare. Gummigrillen kommer att ha öppet måndag-fredag klockan 10-15.

Exempel på hamburgare från Gummigrillen

Exempel på hamburgare från Gummigrillen Foto: Richard Olsson

Publicerad 08 March 2019 00:00