Flickan fick hjälp att ta sig upp av ett par på en närliggande segelbåt.

Flickan fick hjälp att ta sig upp av ett par på en närliggande segelbåt. Foto: Mostphotos.com

Pappa slängde sin 11-åriga dotter i vattnet – gick ner under däck

Döms för misshandel

LOMMA. Ett bråk ombord på en segelbåt i Lomma hamn slutade med att pappan lyfte upp sin 11-åriga dotter och kastade henne i vattnet. Nu döms mannen för misshandel.

Händelsen inträffade sensommaren 2018. Mannen befann sig ombord på den förtöjda båten med sin sambo och sina barn när ett bråk uppstod. Den 11-åriga flickan hamnade i den två meter djupa hamnbassängen där temperaturen vid tillfället inte var mer än åtta-tio grader.

Pappan själv valde att gå ner under däck efter att han kastat dottern över relingen.

Eftersom det var en och en halv meter upp till kajkanten kunde flickan inte ta sig upp själv. Men en man och en kvinna på en båt som låg förtöjd några meter bort lyckades undsätta henne. Då var dottern både chockad och nedkyld.

Mannen erkänner handlingen, men nekar till brott eftersom han anser att flickan inte skadades fysiskt. Tingsrätten håller inte med och stödjer sig bland annat på flera vittesmål om att flickan klagat på smärta.

"Hans handlande har varit både kränkande och farligt", skriver domstolen.

Pappan döms för misshandel av normalgraden. Påföljden blir villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Han ska även betala 8 700 kronor i skadestånd till flickan.

¨

Publicerad 12 February 2019 00:00