Lommaförfattaren Ingrid Remvall är aktuell med ännu en rafflande thriller för vuxna.

Lommaförfattaren Ingrid Remvall är aktuell med ännu en rafflande thriller för vuxna. Foto: Sofie Johansson

"Jag är intresserad av var gränsen går"

Ingrid Remvall släpper ny spänningsroman för vuxna

LOMMA.

Livestreamad dödsteve där deltagarna blir instängda under jorden utan att veta att de blir filmade. Det är grundhandlingen i Ingrid Remvalls andra spänningsroman för vuxna.

Av
Lena Karlsson

– Jag har kommit fram till att det är en genre som passar mig väldigt bra för jag har alltid tyckt om att skriva på ett sätt med många bottnar, säger Ingrid Remvall.

I skrivandet kommer hennes studier i psykologi väl till pass.

– Jag gillar att tränga in i mina fiktiva karaktärers hjärnor.

En skrivarkurs i London för den amerikanska författaren Robert McKee har också gjort ett starkt intryck på henne.

– Jag skrev om hela boken efter kursen. Den var redan klar med utgivningsdatum och allt. Men min redaktör lät mig skriva om den.

Även om grundhandlingen är den samma arbetade Ingrid Remvall mer med den så kallade dramaturgiska kurvan. I tre månader grävde hon ner sig i karaktärerna utan att skriva.

– Jag är intresserad av det mänskliga psyket och vad som får människor att göra vissa saker.

Handlingen i Glasfällan låter i det förstone helt svart. Några personer blir instängda i ett rum utan att veta om att de är filmade i realtid eller hur de ska kunna ta sig ut.

– Den enda huvudpersonen känner sedan tidigare är hennes syster. Men för att rädda sig själv och henne måste hon döda en av de andra deltagarna.

Den huvudsakliga frågan är var gränsen går för vad man kan göra. Men i förlängningen handlar den också om hur gränserna i media har förskjutits.

Huvudpersonen är en före detta youtubestjärna som blivit utsatt för näthat. Det är även ett ämne som Ingrid Remvall brukar ta upp i sina worshops som hon håller för unga, och där de unga själva hjälper till att hitta lösningar på olika samhällsutmaningar.

"Jag skrev om hela boken efter kursen"

Och även om det kan verka så är Glasfällan inte helt nattsvart.

– Det visar sig att huvudpersonen som blir instängd och den som stänger in henne har mer gemensamt än de tror. Boken handlar om såväl möjligheten till ett annat liv som om försoning, säger Ingrid Remvall.

Publicerad 02 February 2019 00:00