Karin Warlin vill betona det lustfyllda i klimatfrågorna.

Karin Warlin vill betona det lustfyllda i klimatfrågorna. Foto: Lars Warlin

Hennes förslag: laddstolpar till elbil i Lomma småbåtshamn

Gymnasieläraren Karin Warlin betonar det lustfyllda i klimatfrågor

LOMMA.

Klimatfrågor borde inte vara så dyster – om man tänker efter så kan den bli lustfylld och rolig. Det menar gymnasieläraren Karin Warlin som vill betona det goda exemplet. Därför har hon lämnat in ett förslag om laddstolpar för elbil vid småbåtshamnen i Lomma.

Av
Mattias Grenholm

– Man blir så glad när man ser laddstolpar till elbil. Det känns som att man tror på framtiden, säger Karin Warlin, som till vardags undervisar i hållbar utveckling på en gymnasieskola i Landskrona.

Hon bor i Lund men tar ofta hybridbilen till Lomma småbåtshamn för promenader. Nu har hon skickat in ett förslag till Lomma kommun om laddstolpar där.

– Inte bara för vår skull, förstås. Det är en passande plats, många kör dit för att se sig om, säger hon.

Lommas svar är att kommunen inte har planer på detta just nu men att det finns stolpar för allmänheten vid biblioteket. De är privata och man kan ladda sin elbil mot betalning.

Karin Warlin uppskattar de laddstolpar som privata aktörer installerar. Hon nämner hamburgerkedjor och matvarubutiker i Lund men tycker även att kommuner borde kunna göra mer.

Hon betonar även det goda exemplet som helst även ska vara lustfyllt.

– Klimatfrågor behöver inte vara så dystert, om man istället gör det roligt så får man med sig folk. En idé kunde vara att ha fasta motionscyklar utomhus som samtidigt som de ger motion även genererar el, säger Karin Warlin.

Publicerad 31 January 2019 09:48