Lommapolisen har tagit emot ett tjugotal anmälningar där bedragare beställt varor i privatpersoners namn utan deras vetskap. Obs, bilden är en genrebild.

Lommapolisen har tagit emot ett tjugotal anmälningar där bedragare beställt varor i privatpersoners namn utan deras vetskap. Obs, bilden är en genrebild. Foto: Ritzau Scanpix/Katrine Damkjær

Flera personer utsatta för bedragarnas fräcka knep

Okända har beställt mobiltelefoner i andras namn

LOMMA. Ett tjugotal personer har polisanmält att de utsatts för bedrägeri. Bedragarna har beställt mobiltelefoner i olika namn. En del av bedrägeriförsöken har lyckats.

Av
Andreas Holm

– Vi vet inte om det är samma person eller flera som satt i system att beställa varor i andra personers namn, säger Håkan Persson, kommunpolis i Lomma.

Sedan en tid tillbaka har ett tjugotal personer drabbats i Lomma, Burlöv och Staffanstorp. De flesta i Burlövs kommun med totalt fjorton anmälda bedrägerifall. Det handlar om att mobiltelefoner eller abonnemang har beställts i privatpersonernas namn. De flesta från ett och samma bolag.

– Lyckligtvis har de flesta drabbade varit vakna och sett till att paketen skickats tillbaka. Endast ett fåtal har hämtats ut. Om man får ett brev med avi att hämta ut något man inte beställt, hör av dig till företaget, se till att varan skickas tillbaka och anmäl händelsen till polisen, säger Håkan Persson.

Hur går ni vidare i ert arbete?

– Alla anmälningar kommer tittas igenom av utredare. De får göra en bedömning om det går att gå vidare eller läggas ner.

Publicerad 17 January 2019 15:11