Johan Bejerholm från Lomma har skrivit Jan Malmsjös bidrag till Melodifestivalen.

Johan Bejerholm från Lomma har skrivit Jan Malmsjös bidrag till Melodifestivalen. Foto: Privat

Johan Bejerholm ligger bakom Jan Malmsjös Melodifestivalslåt

LOMMA.

Bakom Jan Malmsjös låt i den kommande Melodifestivalen står Lommabon Johan Bejerholm.
– Det är en låt om att fånga dagen och leva här och nu.

För några år sedan satt Johan Bejerholm tillsammans med Anders och Elin Wrethov och spånade på vem de skulle skriva nästa låt till.

De hade precis haft succé med Hasse Anderssons "Guld och gröna skogar", som de även skrev tillsammans med Johan Deltinger.

– Vi sitter då och då och funderar på vem man kan skriva en låt till för att den ska komma med i Melodifestivalen. Ett sätt är att skriva till någon otippad, säger Johan Bejerholm.

Han jobbar som musiker och har sin bas i Lomma.

– Anders har alltid gillat Jan Malmsjö och då tänkte vi att vi skulle kunna skriva en låt till honom.

Jan Malmsjö nappade på förslaget, men han hade inte riktigt tid då. Till 2019 års Melodifestival har han dock fått en lucka i schemat. Nu ska han framföra låten "Leva livet".

– Vi försökte få till en låt och en text som passar Jan Malmsjö. Det är lättare att få det rätt om man vet vem som ska ha låten. "Leva livet" handlar om att just leva livet, att fånga dagen och leva här och nu. Själva versen är en tillbakablick över en svunnen tid.

Hur tror du att det kommer att gå för låten?

– Det är hemskt svårt att sia om. Men det är ju kanske inte en låt som hör hemma i Eurovision på ett sätt. Den sjungs ju på svenska och är mer som en musikallåt i verserna. Men om man tittar på Hasse Anderssons låt, så var ju inte den heller segertippad, men den gick väldigt bra ändå.

Johan Bejerholm har även skrivit en låt till ett annat bidrag i Eurovision.

– Alla länder har inte deltävlingar som vi har i Sverige, så den här låten som jag har skrivit är redan klar. Men jag får inte avslöja mer än så, säger Johan Bejerholm.

Publicerad 07 January 2019 06:00