Kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén(M) tar emot en symbolisk check av Marie Nilsson, rådgivare på Nyföretagarcentrum Öresund.

Kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén(M) tar emot en symbolisk check av Marie Nilsson, rådgivare på Nyföretagarcentrum Öresund. Foto: Lena Karlsson

Saftig check visar nyföretagandets värde

LOMMA.

Kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén(M) fick nyligen – å kommunens vägnar – ta emot en symbolisk check av Marie Nilsson, rådgivare på Nyföretagarcentrum Öresund i Lomma.
–Vi vill visa vad nyföretagande bidrar med till kommunen, säger hon.

Av
Lena Karlsson

Den symboliska checken är på 960 000 kronor och baseras på de tolv nya företag som efter rådgivning av Nyföretagarcentrum Öresund startade i Lomma år 2017.

– Nyföretagandet är jätteviktigt för oss. De bidrar inte enbart med pengar genom skatteintäkter utan också genom sin kunskap, säger Robert Wenglén.

Summan baseras på en uträkning som IUC Sverige AB gjort där varje nytt företag i snitt beräknas bidra med 80 000 kronor första året till kommunen. Så det är ingen exakt summa över vad kommunen får.

Vad motsvarar då summan inom kommunal verksamhet i Lomma?

– Det motsvarar ungefär kostnaden för två förskollärartjänster, säger Robert Wenglén.

Enligt Marie Nilsson är företagandet i Lomma kommun livaktigt. Exakt hur många som startat i år har hon inga siffror på i nuläget.

– Men min känsla är att det är ännu fler i år.

Om än inte lika många som i Lomma så har det även i Burlöv startats nya företag. Där såg tre stycken dagens ljus under 2017, vilket motsvarar 240 000 kronor.

Publicerad 07 November 2018 12:38