Christian Andersson och Mattias Andersson.

Christian Andersson och Mattias Andersson. Foto: privat

Andersson x 2 kämpar för mäns hälsa i movember

LOMMA/BJÄRRED

. – Vi brinner för detta, säger Mattias Andersson i Lomma som nu för sjätte året gör en insats för mäns hälsa genom Movemberinsamlingen. I år har han slagit ihop sina påsar med den likasinnade vännen Christian Andersson i Bjärred.

Av
Lena Karlsson

– I stället för att som förra året jobba var för sig har vi i år valt att göra en gemensam grej av det hela. Vi brinner båda två för träning och hälsa, säger Mattias Andersson.

I november har Team Andersson som de kallar sig flera olika aktiviteter på sin hemsida. Förra året fick de sammanlagt ihop uppåt 70 000 kronor. Det var sedan en del av de sammanlagt cirka 600 000 kronor som Round Table Sverige bidrog med till Movemberinsamlingen.

– Vi har blivit uppmärksammade av Michael Fischer som är Movembers EU-project manager. Han kom hit förra året för att prata med oss om hur vi lyckats så bra. Honom träffar vi även i år. Vi tar med våra fäder till mötet. Det blir jättekul.

"Vi gör vad vi kan"

Målet för teamet är satt på 60 000 kronor.

– Vi två gör vad vi kan, sedan får vi se hur mycket det blir sammanlagt genom Round Table Sverige. Det är ju helt frivilligt att engagera sig i kampanjen.

En av de saker som teamet gör för att samla in pengar till forskning om prostatacancer och mäns hälsa är att sälja lotter. Där har lokala företag bidragit till priserna.

Precis som förra året håller Mattias en gratis föreläsning på Nordic Wellness i Lomma där deltagarna sedan kan bidra med valfritt belopp.

– Då kommer jag att prata om hur man kommer i form med ett bra tänk kring kosten. Det handlar mindre om vad man äter och mer om disciplin och motivation för att skapa hållbara rutiner och leva ett hälsosamt liv i vardagen, säger Mattias Andersson.

Publicerad 04 November 2018 00:00