Lommaprofil ny rådgivare för nya företagare

LOMMA. Marie Nilsson är aktiv i föreningslivet i Lomma. Nu kan han lägga ytterligare en titel på listan. Hon har nämligen blivit utnämnd till ny rådgivare i för Nyföretagarcentrum Öresund i Lomma och Burlöv.

Av
Lena Karlsson

Marie Nilsson har redan sedan tidgare många järn i elden. Hon är bland annat ordförande i Centrumföreningen Lommastråket, var med om att starta Närodlat Företagande och är styrelseledamot i Leader Lundaland, styrelseledamot i marknadsföreningen MIM i Malmö, och har en rad andra engagemang i olika nätverk.

– Det är på alla sätt glädjande att ha en så starkt lokalt förankrad profil i våra led, säger Anne A Marbrandt, vd för Nyföretagarcentrum Öresund.

Marie Nilsson blev själv egen företagare för sex år sedan efter att en anställning tog slut

– Jag hade väl tänkt tanken på något eget tidigare, men jag hade inga förebilder i närheten, så stödet från NyföretagarCentrum var väldigt viktigt. Det underlättade också att jag som anställd hade en fri roll. Jag jobbade på sätt och vis som företagare i företaget.

Nu ska hon bland atta arbeta för att Nyföretagarcentrum ska synas mer lokalt.

– Marie har varit en uppskattad mentor inom vårt mentorprogram under flera år och är därmed en väletablerad profil i vår verksamhet. Att nu se henne som vår rådgivare i Lomma och Burlöv känns väldigt roligt då hon är en kunnig, lokalt välkänd, omtyckt och oerhört aktiv person, säger Anne A Marbrandt.

Nyföretagarcentrum Öresund är en ideell förening som erbjuder kostnadsfri rådgivning till den som funderar på att starta eller nyligen har startat ett företag. Verksamheten bedrivs i nästa 200 kommuner.

Publicerad 30 June 2018 00:00